MENÜ

Red Bull Neymar Jr's Five heyecanı Gaziantep'te başlıyor

Dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Neymar Jr’ın ismiyle düzenlenen Red Bull Neymar Jr's Five, futbolda kendine güvenenleri sokağa çağırıyor. Şimdiye kadar yaklaşık 100 ülkeden birçok futbolseverin katıldığı turnuva, bu sene Türkiye’de 16 Ekim’de Gaziantep’te düzenlenecek elemeyle başlıyor. Türkiye elemelerinin 4 şehirde yapılacağı Red Bull Neymar Jr's Five’ın Türkiye finali ise 20 Kasım tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. ‘Biz bir takım kursak herkesi yeneriz’ diyen, 18-35 yaş aralığındaki herkes turnuvaya katılabilecek. Sokak futbolu heyecanını yeniden yaşamak isteyenler www.redbull.com/neymarjr adresinden kayıtlarını gerçekleştirebiliyor.

Red Bull Neymar Jr's Five heyecanı Gaziantep'te başlıyor

Sokak futbolu, şehirlerde futbol oynama fırsatı bulamayanlar ve geçmişin ruhunu özleyenler için geri dönüyor. Brezilyalı futbolcu Neymar Jr’ın adıyla düzenlenen sokak futbolu turnuvası Red Bull Neymar Jr’s Five, 16 Ekim’de Gaziantep’te yapılacak ilk elemeyle başlıyor. Şimdiye kadar dünya genelinde yaklaşık 100 ülkeden, birçok futbolseverin ter döktüğü organizasyonun Türkiye elemeleri bu sene 4 farklı şehirde yapılacak. Brezilya’daki büyük finale gitmek isteyen takımlar Gaziantep’ten sonra 23 Ekim’de Sivas’ta, 31 Ekim’de Çanakkale’de ve son olarak 7 Kasım’da Denizli’de rakiplerini yenmeye çalışacak. Bu elemelerde başarılı olan ekipler 20 Kasım’da gerçekleştirilecek Türkiye Finali’nde 2021’in şampiyonu olmak için mücadele edecek. Türkiye Finali’nde şampiyon olan takım Katar’da düzenlenecek Dünya Finalleri’ne giderek, Türkiye’yi temsil etme ve dünya şampiyonu Neymar Jr Enstitisü’ne karşı oynama fırsatını yakalayacak. Red Bull Neymar Jr’s Five’da dünyanın en iyi sokak futbolu takımı olmak isteyenler www.redbull.com/neymarjr adresinden hayallerine doğru bir adım atabiliyor.

Haberin Devamı

Neymar Jr Enstitüsü nedir?

Dünya Finali’nde şampiyon olacak ekibin karşısına çıkacak olan Neymar Jr Enstitüsü, Neymar’ın kurduğu kar amacı gütmeyen bir dernek. Başarılı oyuncunun çocukluğunu geçirdiği Praia Grande'de bulunan Enstitü, 7-14 yaşları arasındaki 2 binden fazla çocuk ve aileleri için barınma, yemek gibi birçok hizmetin yanında futbol gibi çeşitli spor ve aktiviteleri öğrenme ve yapma imkanı sağlıyor.

Gol yiyen, oyuncusunu kaybeder

Dünya çapında büyük bir kitleye hitap eden Red Bull Neymar Jr’s Five’a 18 ile 35 yaş arasındaki her oyuncu katılabiliyor. Herhangi bir cinsiyet sınırlamasının olmadığı turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor olması. Beşer kişiden oluşan takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.

YORUM YAZ