MENÜ

Red Bull: Japonya'da şampiyonluk ihtimali düşük

Red Bull takım patronu Christian Horner, metamatiksel olarak mümkün olsa bile, Sebastian Vettel'in bu hafta sonu Japonya'da şampiyonluğunu ilan etmesini beklemediklerini söyledi.

Red Bull: Japonya'da şampiyonluk ihtimali düşük

Vettel, Suzuka'da podyumun tepesine çıkması ve Fernando Alonso'nun dokuzuncu olarak veya daha alt sırada finişi geçmesi halinde, dördüncü dünya şampiyonluğunu ilan edecek.

Haberin Devamı

Ancak Horner, Alonso'nun alt sıralarda bitirmesini beklemediğini belirterek, "Japonya'da dünya şampiyonluğunu kazanma ihtamili aşırı derecede düşük" dedi.

Bu arada şampiyonluğu garantilemeleri halinde bile sezonun geri kalan yarışlarında gevşemelerinin sözkonusu olmayacağını söyleyen Horner, "Şampiyonanın sonuna kadar, Brezilya'da damalı bayrağı geçene kadar zorlayacağız" diye konuştu.

"Diğerlerinin ne yaptığını kontrol edemeyiz" diyen Horner, "Fakat kendi kendimizi sonuna kadar zorlayabiliriz, ki yapacağımız şey de bu" dedi.

Takımın dördüncü art arda dördüncü dünya şampiyonluğunun da çok büyük bir başarı olduğunu söyleyen Horner, "İlk şampiyonluk özeldi. Bu ünvanı korumak müthişti. Üçüncü kez şampiyon olduğumuzda bunun da üstüne çıkabileceğimi sanmıyordum. Şimdi her iki klasmanda da şampiyon.

YORUM YAZ