MENÜ

Recep Kara, altın kemerle güreşi bırakacak

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, altın kemerin sürekli sahibi olduktan sonra güreşi bırakacağını söyledi.

Recep Kara, altın kemerle güreşi bırakacak

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 4 kez altın kemeri boynuna geçiren Recep Kara, hedeflerine ve geride bıraktığı 2016 yağlı güreş sezonuna ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Yoğun bir yağlı güreş sezonunun geride kaldığını dile getiren Recep Kara, "Bu yıl 62 yağlı güreş organizasyonuna katıldım. 22’sinde birinci, 19’unda ikinci oldum. Sezon, yüksek bir tempoda geçti. 62 güreş organizasyonu dile kolay. 6 ay boyunca hafta içi ve hafta sonu demeden Türkiye’nin farklı bölgelerinde müsabakalara katıldım. Sezonu mutlu bir şekilde kapattım. Şükürler olsun. Bu yıl da 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemerin sahibi oldum. 4. defa kazandım." diye konuştu.

İki aylık bir dinlenme sürecinin ardından 2017 yılının çalışmalarına başlayacağını belirten Recep Kara, "Yeni sezona da iddialı bir şekilde hazırlanacağım. Hedefim 2017, 2018 yıllarında da Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemeri kazanmak. Üst üste 3. kez başpehlivan olup altın kemerin sürekli sahibi olmak istiyorum. Daha sonra ise güreşi bırakacağım." ifadelerini kullandı.

İsminin yağlı güreşte ön plana çıkmasına karşın, 15 yılının milli takım kamplarında minder üstünde geçtiğini anlatan Recep Kara, şunları kaydetti:

"Uluslararası birçok şampiyonada birinciliklerim var. Milli takımda büyüklerde 6 yıl ağır sıklet olarak mücadele ettim. Bu bir bayrak yarışı, bizler daha sonra görevi Taha Akgül kardeşimize devrettik. Olimpiyatlara gitmeden önce Taha Akgül kardeşimiz antrenman için bizi çağırdı. Biz de bu bayrak meselesi, ülke meselesi dedik. Kispetimizi çıkardık, mayoyu giydik. Milli takım kampında Taha kardeşimize destek olduk. Şükürler olsun o da olimpiyat şampiyonu olarak milletine borcunu ödedi. Güreşin olduğu her yerde biz varız. Türk sporunun olduğu her yerde biz varız. Aktif sporculuk kariyerimi sonlandırdıktan sonra da Türk sporunun hizmetinde olacağım."

"Yağlı güreş futboldan aşağı değil"

Başpehlivan Recep Kara, 34 yaşında olmasına karşın 3-4 yıl daha güreş yapacağını dile getirdi. "Altın kemerin ebedi sahibi olup güreşi öyle bırakmak istiyorum." diyen milli güreşçi, şöyle konuştu:

"Yağlı güreş sezonu 6 ayla kısıtlı. Sporcuların 6 ayı antrenman yaparak geçiyor. Türkiye Güreş Federasyonunun yağlı güreşi 12 aya yayacak şekilde düzenlemesi isabetli bir karar. Kışın da belli bölgelerde salonlarda yapılabilir. Türk sporunda bugün en fazla seyirci futbolda gibi gözükse de gerçekten de yağlı güreş futboldan aşağı değil. Futbolda belli başlı takımların maçları dolu olur. Biz gittiğimiz yağlı güreş organizasyonlarında binlerce kişiye seyir zevki sunuyoruz. Seyirci sayısı fazla oluyor. Yoğun bir ilgi var. Biz de elimizden geldiğince ata sporumuzu yaşatmaya çalışacağız."

Recep Kara, yağlı güreşte sporcu sayısının her geçen gün arttığını vurgulayarak, "Sponsor sayıları artıyor. Belediyelerimiz daha fazla organizasyon düzenliyor. Bu da şunu gösteriyor; yağlı güreş Türkiye’de seviliyor. Amacımız yağlı güreşi dünyaya yaymak. Bu şekilde yaparsak yağlı güreş uluslararası alanda çok daha farklı yerlere gelecektir." sözlerini tamamladı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ