MENÜ

Yıllar sonra ortaya çıkan Cristiano Ronaldo - Gareth Bale gerçeği!

Real Madrid'de iki eski takım arkadaşı olan Cristiano Ronaldo ile Gareth Bale arasındaki ilginç bir detay yıllar sonra ortaya çıktı.

Yıllar sonra ortaya çıkan Cristiano Ronaldo - Gareth Bale gerçeği!

Cristiano Ronaldo, 2009 yılında Manchester United'dan Real Madrid'e rekor bir bonservis ücreti ile (94 milyon euro) transfer olarak gezegenin en pahalı futbolcusu haline gelmişti.

Haberin Devamı

Yıllar sonra ortaya çıkan Cristiano Ronaldo - Gareth Bale gerçeği

Portekizli yıldız, bu rekoru uzun süre devam ettirip dünyanın en pahalı futbolcusu olarak kalmak istedi ancak rekor, uzun sürmedi.

Gareht Bale'a geçildi

Ronaldo, gezegendeki en pahalı oyuncu unvanını Real Madrid'e 2013 yılında 101 milyon euro'ya transfer olan Gareth Bale'a kaptırdı. Real Madrid'in, Portekizli yıldızın dünyanın en pahalı futbolcusu unvanını kaybetmemesi için Tottenham'la daha uzun süre pazarlık etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Yıllar sonra ortaya çıkan Cristiano Ronaldo - Gareth Bale gerçeği

Ronaldo yüzünden pazarlıklar uzadı

Şu anda Newcastle United'ın CEO'su olan Darren Eales, Bale'ın transferi sırasında Tottenham'ın futbol yönetimi direktörüydü. TalkSPORT'a konuşan Eales, Real Madrid ile yaptıkları zorlu transfer görüşmesini anlatarak, "İlginç bir olaydı. Cristiano Ronaldo'nun forma giydiği Real Madrid'le transfer konusunda çözüm arıyorduk. Bu transferi, Ronaldo'nun hâlâ en pahalı oyuncu olmasını koruyacak şekilde halletmek istediler. Bu yüzden Ronaldo'yu korudukları için transferin sonuçlanması için beklenenden daha fazla zaman geçti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"O harika bir adam"

Eales, sözlerine şöyle devam etti: "Ama sonunda amacımıza ulaştık. O aşamada sadece anlaşmayı en üst düzeye çıkarmak istiyorduk. Bizim tek amacımız daha fazla kazanmaktı. Gerçekleştiği dönemde dünya rekoru olan bir transferdi. Tottenham'da geçirdiğim süre boyunca hepimiz Gareth'ı takımda tutmak isterdik ama sonuçta o devam etmek ve bu fırsatı değerlendirmek istedi. Ona gerçekten kin duyamazdık. Çünkü o harika bir adam."

YORUM YAZ