MENÜ

Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırının ardından men cezası!

Real Madrid’in yıldız oyuncusu Vinicius Junior’un ırkçı saldırı çilesi bitmiyor! Brezilyalı oyuncu, Valencia maçında da istenmeyen olayların yaşanmasının ardından gözyaşlarını tutamadı. Bu üzücü olay sonrasında, Valencia’dan ömür boyu men kararı geldi.

Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırının ardından men cezası!

Real Madrid’in yıldızı Vinicius Jr, rakip taraftarların ırkçı tacizlerine maruz kaldıktan sonra çok sevdiği kulüp Real Madrid’den ayrılmak zorunda kalabileceğini aktardı. 22 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, Real Madrid'in La Liga'da Valencia'ya 1-0 mağlup olduğu maçta Mestalla Stadyumu’nda istenmeyen tezahüratların hedefine alındı

Haberin Devamı

İLKAY'IN YENİ TAKIMI BELLİ OLUYOR!

Carlo Ancelotti, yaşanan bu olayı kabul edilemez hakaretler olarak nitelendirdi ve oyunun durdurulması gerektiğinin altını çizdi. Olay esnasında Brezilyalı futbolcunun, hüngür hüngür ağladığı anlar kameralara yansıdı.

Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırının ardından men cezası

"ÇOK ÜZGÜNÜM..."

Vinicius Jr, olayın ardından şunları yazmıştı: "İlki, ikincisi ya da üçüncüsü… La Liga'da ırkçılık normaldir. Federasyon hiçbir şey yapmıyor ve rakipler buna teşvik ediliyor. Çok üzgünüm. Bir zamanlar Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano (Ronaldo) ve (Lionel) Messi'ye ait olan bu lig, şimdi ırkçıların elinde bulunuyor.”

"Beni kucaklayan bu güzel ulusu seviyorum, ama ırkçı bir ülke imajını dünyaya göstermesini kabul edemiyorum. Böyle düşünmeyen İspanyollar için üzgünüm, ama haberlerde İspanya’nın adı geçiyor. Bir ırkçılar ülkesi olarak dikkat çekiyor ve ne yazık ki her hafta olan şeylere karşı savunacak bir tarafım yok.”

Haberin Devamı

"Ama ben güçlüyüm ve ırkçılara karşı sonuna kadar direneceğim. Buradan uzakta olsam da olmasam da her zaman buna karşı geleceğim.”

Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırının ardından men cezası

Real Madrid, Mestalla'da 1-0 gerideyken Brezilyalı oyuncu kalenin arkasındaki bir taraftara sinirlenip hakeme, taraftarın kendisine yönelik maymun işareti yaptığını söyledi. Maçın ilerleyen anlarında,  Madrid’in yıldızı rakibi Hugo Duro'nun yüzüne tokat atarak kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

La Liga başkanı Javier Tebas Medrano daha sonra olayla ilgili bir tweet attı ve Vinicius’un ırkçılık konusunda yapılan toplantılara gelmediğini söyledi.

Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırının ardından men cezası

Yapılan La Liga yapılan açıklamasında, "Valencia CF - R.Madrid CF maçı sırasında meydana gelen olaylar ışığında LaLiga, neler olup bittiğini araştırmak için mevcut tüm görüntüleri istedi. Herhangi bir nefret suçu tespit edilirse, LaLiga uygun yasal işlemi yapacaktır. LaLiga, Vinicius Jr.'a stadyumun dışından yöneltildiği iddia edilen ırkçı hakaretlerin görüntülerini araştıracak” denildi.

"MEN KARARI"

Valencia ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Valencia CF, futboldaki her türlü hakaret ve saldırıyı alenen kınıyor. Kulübün saygı ve sportmenlik değerlerine kesin bir bağlılığı var ve stadyumlarda fiziksel ve sözlü şiddete karşı tutumumuzu yineliyoruz. Bu nedenle La Liga 35. Matchday maçında Real Madrid'e karşı oynanan maçta meydana gelen olaylardan dolayı üzüntülüyüz.

Haberin Devamı

“Valencia CF, Vinícius Jr.'a ırkçı tacizde bulunan taraftarları ömür boyu men edecek. Futbolda yeri olmayan, Valencia CF ve taraftar kitlemizin değerleri ile bağdaşmayan bu davranışı Kulüp olarak şiddetle kınıyor.”

Böylece Valencia, Vinicius Junior’un hüngür hüngür ağladığı ırkçılık olayı sonrasında taraftarını men ederek acil bir aksiyon almış oldu.

Vinicius Junior'ın Real Madrid Forması ile En İyi Anları

Vinicius Junior’a yapılan ırkçı saldırının ardından men cezası

YORUM YAZ