MENÜ

Tarihi transferi başkan resmen doğruladı! Mbappe için mutlu son yakın...

Real Madrid, Paris Saint Germain'le sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan süper star Kylian Mbappe ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Mbappe'nin sözleşme detayları da ortaya çıktı. Yıldız futbolcu İspanyol ekibinden servet kazanacak. PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi de Mbappe ayrılığını açıkladı.

Geçtiğimiz sezondan bu yana futbol dünyasından en çok konuşulan transferlerden biri olması beklenen Mbappe-Real Madrid birliktelik gerçekleşti. Ligue 1 ekibi PSG ile sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Kylian Mbappe, Real Madrid'le 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

PSG'YE AYRILACAĞINI AÇIKLADI

İspanyol gazetesi Marca'ya göre; Mbappe, geçtiğimiz salı günü PSG Başkanı ile görüşerek 30 Haziran'da kulüpten ayrılacağını ve artık kendisine yeni bir teklif yapmamalarını söyledi. Bu konuşmanın nedeninin de Mbappe'nin zaten Real Madrid ile sözleşme imzalamış olmasıydı.

Tarihi transferi başkan resmen doğruladı Mbappe için mutlu son yakın...

MADRİD İLE OCAK AYINDA GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimzi sezon PSG'nin Real Madrid'i FIFA'ya şikeyet etmesinin ardından bu konuda temkinli davranan İspanyol ekibi, Mbappe'nin sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığında ocak ayının ilk günlerinde futbolcu ile görüşme yaparak geçen mayıs ayında anlaşılan planın geçerli olup olmadığını sorduktan sonra olumlu yanıt aldı ve şubat ayında da tam anlaşma sağlandı.

REAL MADRİD'İN EN ÇOK KAZANAN FUTBOLCUSU OLACAK

Haberin Devamı

Yapılan anlaşmaya göre Mbappe, Real Madrid'de en çok kazanan futbolcu olacak ancak maaşı kadroda en çok kazanan futbolculardan çok da fazla olmayacak. Mbappe'nin bonuslarla birlikte yıllık 50 milyon Euro'dan fazla maaş alamayacağı da iletildi. Haberde Kylian Mbappe'nin PSG'den yıllık 32 milyon euro kazandığı fakat Real Madrid'den yılda net 26 milyon euro kazanacağı belirtildi. Florentino Perez'in maaş dengesizliğinden çekindiği ve Mbappe ile yapılan görüşmelerde maddi detayların olmazsa olmaz olduğu vurgulandı. Mbappe, Real Madrid'in tüm şartlarını kabul etti. 

Tarihi transferi başkan resmen doğruladı Mbappe için mutlu son yakın...

PSG BAŞKANI AYRLIĞI DOĞRULADI

Paris Saint Germain'in Katarlı Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Kylian Mbappe'nin sözleşme uzatmayacağını açıkladı. Khelaifi, yıldız futbolcunun Real Madrid'e transfer olacağını doğruladı ve ayrılık resmen açıklanmış oldu.

ANCELOTTİ'DEN ARDA GÜLER'E: BEN DELİRMEDİM! SENİN GÖREVİN BU

Bu arada dün oynanan Rayo Vallecano maçında oyunun son 9 dakikasında görev alan Arda Güler için Carlo Ancelotti'nin söylediği sözler olay oldu.

Teknik direktör değişikliğine giden ve Real Madrid karşısında etkili bir futbol sergileyen Rayo Vallecano, Los Galacticos'a fazla fırsat şansı tanımadı. Carlo Ancelotti oyuna müdahalelerde bulundu. İtalyan teknik adam 70'de Rodrygo ve Toni Kroos'u oyuna aldı.

Haberin Devamı

75'inci dakikada Vazquez'in yerine Carvajal'i oyuna alan İtalyan teknik adam Arda Güler'i 87. dakikada Luka Modric'in yerine oyuna dahil etti.

MODRİC'iN YAPTIĞI GİBİ...

Ancelotti, Arda Güler'i oyuna almadan önce genç yıldıza neler yapacağını anlattı. İtalyan teknik adam Arda Güler'in saha içindeki pozisyonunu değiştirerek "Ben delirmedim! Luka Modric'in yaptığı gibi topun ileri taşınmasına yardımcı olacaksın. Merkezde yer alacaksın. Senin görevin bu" dedi.

Arda Güler, Rayo Vallecano maçında yaklaşık 9 dakikada sahada kaldı. İspanyol basını fazla forma şansı bulamadığı gerekçesiyle Arda Güler'in yeni sezonda başka bir takıma kiralanabileceğini öne sürdü.

Tarihi transferi başkan resmen doğruladı Mbappe için mutlu son yakın...

MILAN İDDİASI

İspanyol basınından SPORT'un haberinde Real Madrid'in Arda Güler'i yaz aylarında kiralamayı düşündüğü ve İtalyan devi Milan'ın oyuncuyla ilgilendiği yazıldı. Öte yandan Milan'ın orta saha oyuncusunu kiralık olarak kadrosuna katmaya büyük ilgi gösterdiği yazıldı.. Los Blancos'un süper yıldızı Brahim Diaz'ın kulüpte geçirdiği iki başarılı sezonun ardından Real'den bir oyuncuyu kiralayarak büyük bir başarı elde etmişti.

Haberin Devamı

KİRALAMA DOĞRU SEÇENEK OLABİLİR

Haberde; Arda Güler'in aldığı sürenin az olması nedeniyle, kiralık bir hamlenin kariyeri için doğru bir karar gibi göründüğü ve birçok kulübün oyuncuya ilgi gösterdiği bildirildi.

Güler'in olası kiralık transferinin başarısına bağlı olarak Real Madrid'in oyuncunun kulüpteki geleceği hakkında bir karar vermesi bekleniyor.

KARAR KESİN, DÖNÜŞ YOK...

YORUM YAZ