MENÜ

Son dakika haberi | Real Madrid'de Arda Güler gerçeğini açıkladı! 'Saatli bombaydı, patladı'

Fenerbahçe'den 20 milyon euroluk bedelle Real Madrid'e transfer olan Arda Güler şanssız bir sakatlık yaşadı. Milliyet'in usta kalemlerinden Attila Gökçe, Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olmadan önce sakatlığının bulunduğunu ve ameliyat tavsiyesine uyulmadığını köşesine taşıdı.

Son dakika haberi | Real Madrid'de Arda Güler gerçeğini açıkladı! 'Saatli bombaydı, patladı'

Fenerbahçe'den rekor bedelle Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yeni takımında şanssız bir sakatlık yaşadı. Real Madrid'den yapılan açıklamada "Oyuncumuz Arda Güler'de yapılan tetkiklerin ardından sağ diz iç menisküsünde sakatlık olduğu tespit edildi." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İspanyol basını Arda Güler'in 2 ay sahalardan uzak kalabileceğini iddia etti. Milliyet'in usta kalemlerinden Attila Gökçe, Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olmadan önce önemli bir sakatlık yaşadığını belirtti. Gökçe, Arda Güler için verilen ameliyat tavsiyesine uyulmadığını köşesine taşıdı.

İşte Attila Gökçe'nin "Saatli bombaydı, patladı!" başlıklı yazısı:

"AMELİYAT TAVSİYESİNE UYULMADI"

Ermenistan ve Hırvatistan maçları için Milli Takım’a çağrılan Arda Güler’in, sağlık heyeti ile yaptığı görüşmede, “Dizimde hafif bir menisküs sorunu var ama, yüzde 60 kapasiteyle oynayabiliyorum. Zaman zaman ağrı çektiğim de oluyor” dediği, tıp otoritelerinin “ameliyat gerekir” tavsiyesine uyulmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olay, Mart 2023’de yaşandı. A Milli Takım 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerine deplasmanda Ermenistan, Bursa’da da Hırvatistan maçlarıyla başlayacaktı. Alışıldığı gibi Milli Takım’ın en çok ilgi gören merak edilen oyuncusu Arda Güler’di.

Son dakika haberi | Real Madridde Arda Güler gerçeğini açıkladı Saatli bombaydı, patladı

Ermenistan maçından önce sağlık detaylarına bakıldı. Bir şikayetinin olup olmadığı soruldu. Milli Takım doktorları ile TFF Sağlık Kurulu’nun da gözetiminde yapılan görüşmede, Arda Güler, “Dizimde hafif bir menisküs sorunu var ama, yüzde 60 kapasiteyle oynayabiliyorum. Zaman zaman ağrı çektiğim de oluyor. Ancak bu durum şikayet edeceğim düzeyde değil” dedi.

Arda Güler, kadrodaydı. Ancak tedbir amaçlı sahaya çıkan on birde yer almadı. Kulübede, maçın akışına göre bazı arkadaşları oyuna girse de, Arda Güler kenarda kaldı. Sonrasında Hırvatistan maçının “başlayan on birinde” yer aldı Arda... Oyunun akışı içinde kulübede bekleyen arkadaşıyla değişti.

Arda Güler, kamuoyunda futbolu seven sevmeyen, taraflı tarafsız büyük çoğunluğun sevgisini, alkışını ve takdirini kazandı. Bu arada Fenerbahçe Spor Kulübü’nün finansal durumunu inceleyenler de Arda’yı, değerli bir “varlık” olarak kayıtlara geçmişti.

"AMELİYATTA ISRAR ETTİLER"

Genç futbolcunun sağlık durumunu izleyen akademik unvana sahip görevliler, Başkan Ali Koç ve Teknik Direktör Jorge Jesus’la “değerlendirme” toplantıları yaptılar. Bu toplantılarda Fenerbahçe takım doktoru Burak Kunduracıoğlu da hazır bulundu. Tıp otoriteleri, “Arda’nın menisküs bölgesinde sadece bir boşluk var. Acilen ameliyat edilmesi gerekiyor. Müdahale edersek, genç enerjisi ve kas yapılarıyla çabucak iyileşip oyuna dönebilir” dediler, “Aksi halde ne zaman, kimin elinde patlayacağı bilinmeyen saatli bir bomba olur!”

Haberin Devamı

Bilimle sporun ve ekonominin çatışma noktası oldu bu görüşme... Unvan sahibi akademisyenler ve doktorlar ameliyatta ısrar ediyorlardı. Başkan Koç ile Teknik Direktör Jesus, kendi gündemleriyle yaklaştılar Arda’ya: “Fenerbahçe şampiyonluk mücadelesi veriyor. Arda’nın takımın içinde kalması gerekir. Ayrıca bir sakatlık yaşanmadığına göre yurt dışından alacağımız transfer tekliflerini de değerlendirebiliriz.” Karar yetkisi Fenerbahçe yönetimindeydi. Arda oynamaya devam etti.

Son dakika haberi | Real Madridde Arda Güler gerçeğini açıkladı Saatli bombaydı, patladı

"SAKATLIK SÜRPRİZ DEĞİLDİ"

Arda ile Real Madrid bağlantısı da hızla gerçekleşti, biliyorsunuz. Real Madrid Başkanı Florentino Perez, futbol dünyasında “en büyük” olarak değerlendirilen kulübünde Arda transferini “çok parlak bir başarı” olarak tanımladı, imza törenini gösteriye dönüştürdü. 24 numaralı formanın sahibi 18 yaşındaki Arda Güler, Real Madrid’in yeni prensiydi.

Haberin Devamı

Ne yazık ki Arda Güler, Amerika kampında sakatlandı. Hayır, onu tanıyan uzman ekip için sürpriz değildi bu olay... Saatli bomba patlamıştı.

Konuyu değerlendiren uzmanlarla konuştum. Türkiye’de bizim kulüplerimiz transfer ettikleri futbolcuları imzadan önce sağlık kontrolünden geçirirken her iki dizi de inceletip, dosyaya görüntülü raporlar eklemeyi ihmal etmiyorlarmış. Real Madrid, Arda’yı transfer ederken, belki de gençliğini dikkate alarak ona imza attırıp 24 numaralı formayı giydirdi. Evet talihsiz bir durum...

Son dakika haberi | Real Madridde Arda Güler gerçeğini açıkladı Saatli bombaydı, patladı

Ama Real Madrid bu... Arda’yı ameliyat ettirip tedaviye alacaklar ve bir an önce oynatmak için hazırlayacaklar. Bu öykünün sonunda hep birlikte söyleyeceğimiz tek dilek var... Ama Türkçe ama İspanyolca: Geçmiş olsun Arda!

Son dakika haberi | Real Madridde Arda Güler gerçeğini açıkladı Saatli bombaydı, patladı

YORUM YAZ