MENÜ

İspanyollardan Arda Güler anketi: Binlerce oy kullanıldı

İspanyol futbolunun devi Real Madrid'de forma giyen Arda Güler, İspanya'da gündem olmaya devam ediyor. Yıldız oyuncunun sahada kaldığı toplam 98 dakikanın analizi yayınlanırken bir de anket düzenlendi. İşte detaylar...

İspanyollardan Arda Güler anketi: Binlerce oy kullanıldı

Sezon başında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, sakatlıklar nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Yıldız oyuncu son haftalarda ise yavaş yavaş şans bulmaya başladı.

Haberin Devamı

Celta Vigo karşılaşmasının son anlarında oyuna giren genç oyuncu, kaleciyi çalımlayarak attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Osasuna ile oynanan karşılaşmada ise orta sahadan kaleye gönderdiği top direkten dönmüştü. Teknik Direktör Carlo Ancelotti, karşılaşmanın ardından 'O şut benim için goldü" yanıtını vermişti.

MARCA'DAN ARDA ANALİZİ

Arda Güler, hemen hemen her gün İspanya'da manşetleri süslüyor. Son olarak ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden Marca, yıldız oyuncunun sahada kaldığı süredeki istatistiklerini derledi.

'Arda Güler'in harika performansı' başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi:

"Arda Güler sahaya çıktığı az sayıdaki fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyor. Katkısı ve hücumdaki etkisi, aldığı dakikaların azlığından çok daha ağır basıyor. Real Madrid formasıyla La Liga, İspanya Kupası ve Süper Kupa'da oynadığı yedi maça ayrı ayrı baktığımızda istatistikler göze çarpmayabilir (Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkmadı). Ancak bunları bir araya getirdiğimizde senaryo değişiyor.

Haberin Devamı

İspanyollardan Arda Güler anketi: Binlerce oy kullanıldı

Arda Güler, 6 Ocak'ta Arandina'ya karşı oynanan Copa'daki ilk maçından bu yana 98 dakika oynadı. Başka bir deyişle, neredeyse tam bir maç oynadı. Türk cevheri oynadığı bu 'maçta' beş kez kaleye şut çekti, iki kez direğe çarptı, bir gol attı ve bir penaltıya sebep oldu. Güler'in 'oyunu' bir 'maç' ve hücumdaki etkisi de kayda değer."

'KALİTESİNİ GÖSTERMEDİĞİ MAÇ YOK'

"Aslında Güler'in muazzam kalitesini göstermediği bir maç yok. Copa del Rey'de Arandina'ya karşı ilk maçında serbest vuruşta direğe çarptı, Girona'ya karşı Joselu'nun kaçırdığı penaltıya sebep oldu, Celta'ya karşı Real Madrid oyuncusu olarak ilk golünü attı ve geçen Cumartesi Osasuna'ya karşı 50 metreden gönderdiği şut kaleci Sergio Herrera'yı şaşırtarak üst direğe çarptı."

Real Madrid'in yıldızlarından Arda Güler'e sevgi seli! Soyunma odasında dikkat çeken detay...

'ANCELOTTI PLANA SADIK KALIYOR'

"Tüm bunlara, oynadığı yedi maçın çoğunda aldığı az sayıdaki dakikayı doldurmak zorunda kalmanın zorluğu da ekleniyor. İlk 11'de başladığı ve 59 dakika oynadığı Arandina maçını saymazsak, oynadığı diğer altı maçta maç başına ortalama altı dakika süre aldı.

Haberin Devamı

Arda Güler, Carlo Ancelotti'ye daha önemli bir rol oynaması için nedenler sunmaya devam ediyor, ancak şu an için İtalyan teknik adam, Madrid oyuncusu olarak ilk yılında ve gençliği göz önüne alındığında genç oyuncuyla kurulan plana sadık kalıyor."

İspanyollardan Arda Güler anketi: Binlerce oy kullanıldı

'TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI İMDADINA YETİŞTİ'

"Bu anlamda Arda Güler'in milli takımda geçireceği süre, biraz oynama süresi bulması ve gelişiminde bir adım ileriye gitmesi için iyi bir fırsat olacak. Türkiye kadrosuna çağrıldı ve iki deplasman hazırlık maçına çıkacak: Cuma günü Macaristan'a ve önümüzdeki Salı günü Avusturya'ya karşı. Bu iki maçta kesinlikle iyi dakikalar alacaktır."

İSPANYOLLARDAN ARDA GÜLER ANKETİ

İspanyol Marca aynı zamanda Arda Güler için bir de anket düzenledi. 'Sizce Carlo Ancelotti, Arda Güler'e daha fazla süre vermeli mi?' sorusunun yer aldığı ankette 30 bine yakın oy kullanıldı. Ankete katılanların % 86'sı; "Evet, daha fazla ön plana çıkmayı hak ediyor." derken, % 14'ü ise 'Hayır, sabırlı olmalı' görüşü belirtti.İspanyollardan Arda Güler anketi: Binlerce oy kullanıldı

YORUM YAZ