MENÜ

İspanya'da Arda Güler tepkisi: Fiyasko...

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan genç oyuncu Arda Güler henüz İspanyol devinin formasıyla sahaya çıkamadı. Yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formasına kavuşamayan genç oyuncunun transferi İspanya'da tartışmalara neden oldu.

İspanya'da Arda Güler tepkisi: Fiyasko...

Real Madrid'de Arda Güler şoku yaşanıyor. Fenerbahçe'den 20 milyon euroya Real Madrid'e transfer olarak tüm dikkatleri üzerine çeken genç yıldız, ABD kampında menisküsünden sakatlık geçirdi ve İspanya'ya dönerek ameliyat oldu. Sakatlıkların peşini bırakmadığı Arda Güler, Las Palmas ile oynanacak mücadele öncesi sol arka adalesinden sakatlanarak 3 hafta sahalardan uzak kaldı. Rayo Vallecano ve Braga maçlarında kadroda olan Arda Güler'in sakatlığının yeniden nüksettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Carlo Ancelotti, Arda Güler'in piskolojik anlamda zorlu bir süreçten geçtiğini fakat olağanüstü bir yeteneğe sahip olduğunu vurgulayarak oyuncusuna güvendiğini belirtti.

Genç yıldız ise Real Madrid'de henüz kendisini ispatlayamadığı içni hayal kırıklığına uğradı. İspanyol basını Arda Güler'i 'Fiyasko transfer' olarak nitelendirdi.

Ara en Castellano'da yer alan haberde "Florentino Perez tarafından örtbas edilen son fiyasko: Arda Güler" başlığını kullanıldı. Haberde oyuncudan beklentilerin karşılanamadığı ve sakatlığa dair yer alan tüm gerçeklerin Real Madrid Başkanı Perez tarafından susturulduğu öne sürüldü.

İspanyada Arda Güler tepkisi: Fiyasko...

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"ARDA TRANSFERİNİN İKİ AMACI VARDI"

Arda Güler'in Real Madrid'e imza atması Bernabeu'da büyük bir sevinçle karşılandı. Gelecek vaat eden genç bir Avrupalı oyuncuya imza attırdığı için değil, her şeyden önce Türk orta saha oyuncusu Barça yerine Real'i seçtiği için...

Haberin Devamı

Aslında amaç, iki takımın sezon öncesi Dallas'ta oynayacağı derbide onu büyük bir yıldız olarak vitrine çıkarmaktı. Ancak maçtan birkaç gün önce menisküsünde bir rahatsızlık fark etti. Bu, bugün hala devam eden bir çilenin başlangıcıydı: beyaz formayla tek bir dakika bile oynayamadı ve sakatlığının nüksetmesinin ardından ilk maçı Noel tatili sonrasına ertelendi.

Florentino Perez başkanlığındaki kulüp için Arda Güler'in gelişi iki amaca hizmet etti. Bir yandan Madrid'in hala Barça'dan daha fazla ekonomik güce sahip olduğunu göstermek. Diğer yandan da 22-23 sezonunu ne ligi ne de Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadan kapatmış olmanın Real Madrid'in cazibesini yitirmediğini göstermek.

"ÇOK FARKLI BİR ANTRENMAN RİTMİNE ALIŞIKTI"

Ancak kısa süre sonra sorunlar baş gösterdi. Çok farklı bir antrenman ritmine alışkın olan Arda Güler, Madrid'deki ilk sezon öncesi antrenmanlarına uyum sağlayamadı. Amerika Birleşik Devletleri'ne vardığında menisküs sakatlığı ortaya çıktı. Onu bir medya cazibesi olarak kullanan Florentino, planlanandan iki gün öncesine kadar ayrılmadığı turda kalmasından zaten memnundu. Orta saha oyuncusu İspanya'nın başkentine döndüğünde kulüp, herkesin zaten bildiği bir şeyi açıklayan bir bildiri yayınladı: Mihic konservatif tedaviyi tercih etti. Üç hafta sonra, durumun karmaşıklığını gören Madrid, senaryoda bir değişiklik yaptı ve Güler'in ameliyat olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Eylül ayının sonuna kadar sahalardan uzak kaldı. Ancak antrenmanlara döndüğü hafta, iyileşme sürecinde vücudunu çok zorlamasının bir sonucu olarak sol arka adalesinden sakatlandı. Madrid kulübünden gelen yorumlara göre acele ettiği için bu sakatlık yaşandı.

İspanyada Arda Güler tepkisi: Fiyasko...

Bir buçuk ay sonra, Madrid ve Rayo arasındaki maçta ilk kez sahaya çıkmak için her şey hazırdı. Güler yedek kulübesinde oturuyor ve ikinci yarıda oyuna girmeyi düşünüyordu. Ancak o gün, skor 0-0'ken Carlo Ancelotti onu yedek bırakmayı tercih etti. Ayrıca Braga'ya karşı oynanan Şampiyonlar Ligi maçının kadrosuna da dahil edildi. Maç 3-0 Real Madrid lehine sonuçlandı ancak orta saha oyuncusu da ilk maçına çıkmadı. Birkaç gün sonra Madrid teknik direktörü yeni bir sakatlığı doğruladı: Bu kez sağ bacağından sakatlandı.

Haberin Devamı

"TÜM GÖZLER FLORENTINO'YA DÖNDÜ: BU TRANSFER BAŞARI MI SAÇMALIK MI?"

Tüm gözler locaya çevrilip Florentino'ya Güler'in imzasının bir başarı mı yoksa bir saçmalık mı olduğu sorulmaya başlandığında, başkan harekete geçti. İlk adım doktoru kulüpten göndermek oldu. Ardından, antrenmanda oyuncunun üstün bir versiyonunu gördüğünü ve başkanın medyasında yer aldığı gibi "Bellingham kadar iyi ya da ondan daha iyi" olduğunu sızdırdı. Ve son olarak, genç orta saha oyuncusunun ilk maçına çıkamadığı için "kötü şans" ya da "moralinin bozuk olduğundan" bahsederek onu memnun etti.

İspanyada Arda Güler tepkisi: Fiyasko...

Kulübün haberlerini düzenli olarak takip eden gazetecilerden biri, hafif bir gülümsemeyle, "Madrid'de kötü bir şey olursa bunun asla Florentino'nun suçu olmadığını biliyorsunuz" diyor. Her ne olursa olsun, Madrid'de Ocak ayına Arda Güler üzerinden plan yapılmıyor.

İspanyada Arda Güler tepkisi: Fiyasko...

YORUM YAZ