Avrupa futbolunda deprem: UEFA Başkanı Ceferin'in whatsapp yazışmaları ifşa oldu

Avrupa futbolu ortaya çıkan Whatsapp yazışmalarıyla çalkalanıyor. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales arasında geçen yazışmalarda skandal ifadeler yer alırken, bazı gizli konuşmalar da ortaya çıktı. İşte detaylar...

Avrupa futbolunda deprem: UEFA Başkanı Ceferin'in whatsapp yazışmaları ifşa oldu

Avrupa futbolu skandal bir yazışmanın ortaya çıkmasıyla sarsıldı. Dijital gazete 'The Objective' UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile o dönem görev yapan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in whatsapp yazışmalarını yayınladı.

Haberin Devamı

BIRAKMA KARARI ALMIŞTI

Şubat ayında Fransa'nın başkenti Paris'te UEFA'nın 48. olağan kongresi gerçekleştirilmişti. Tüzükte yapılan değişiklikle birlikte Başkan Ceferin'in yeniden aday olmasının önü açılmıştı. Ceferin bu değişikliğe rağmen aday olmayacağını bu sözlerle duyurmuştu: Altı ay önce yeniden aday olmayacağıma karar verdim. Bunun nedeni, bir süre sonra her organizasyonunun taze kana ihtiyaç duyması ama esas nedeni 7 yıldır ailemden uzak olmam. Daha önce bilinçli olarak düşüncelerimi açıklamak istemedim çünkü bazı insanların gerçek yüzünü görmek istedim."

YAZIŞMALAR İFŞA OLDU

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in, dönemin İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales ile yaptığı whatsapp yazışmaları Avrupa futbolunda deprem etkisi yarattı.

Haberin Devamı

6 Aralık 2019 tarihinde ve İngilizce yapıldığı belirtilen yazışmada, Ceferin, Real Madrid Başkanı Florentino Perez için; "O aptal bir ırkçı' ifadesini kullandığı ortaya çıktı. Yazışmaların Avrupa Süper Ligi oluşturma fikrinin ortaya çıktığı günlerde yapıldığı ifade edildi.

Avrupa futbolunda deprem: UEFA Başkanı Ceferinin whatsapp yazışmaları ifşa oldu

'İSTERSEN FLORENTINO İLE KONUŞABİLİRİM'

Dönemin İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales ise, "Florentino, Bartomeu ve ben Tebas'a (La Liga Başkanı Javier Tebas) karşı bir aday bulmaya çalışıyorduk ama sanırım şimdi Florentino bana karşı. Ama ben devam edeceğim. UEFA'nın tutumu dürüst bir tutumdur. Biz güçlüyüz. Eğer istersen Florentino ile konuşabilirim" diyor.

'RATALIĞI SAKİNLEŞTİRME'

Yazışmanın devamında Rubiales; "Eğer İspanya'da Tebas ve Florentino bana karşı olursa, seçilmem imkansız olur" diyor ve ekliyor: "Florentino çok gururlu".

 

Avrupa futbolunda deprem: UEFA Başkanı Ceferinin whatsapp yazışmaları ifşa oldu

Buna karşılık Ceferin ise şöyle diyor: "Ben de gururluyum, bunu unutmayın. Onunla konuşmak istemiyorum. Bunu sadece senin için yaparım. O bir aptal ve ırkçı! Benim için ortalığı sakinleştirme, buna ihtiyacım yok. Güçlü olmanı istiyorum."

Rubiales, 2023 Kadınlar Dünya Kupası finalinin ardından İspanyol oyuncu Hermoso'yu seremonide dudaklarından öperek taciz ettiği gerekçesiyle yargılanmış ve üç yıl futboldan men edilmişti.

Avrupa futbolunda deprem: UEFA Başkanı Ceferinin whatsapp yazışmaları ifşa oldu

YORUM YAZ