MENÜ

Real Madrid ödüle doymadı

Geçen sezon elde ettiği başarılarla eski günlerine geri dönen Real Madrid, Globe Futbol Ödülleri'ne damga vurdu. Takımın yıldızı Ronaldo ikinci kez 'En İyi Futbolcu' seçilirken, 'kulüp başkanı Perez ve Ancelotti dahil olmak üzere 'Los Galacticos' 5 dalda ödül kazandı.

Real Madrid ödüle doymadı

2010 yılından bu yana Avrupa Kulüpler Birliği ve Avrupa Menacerler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Globe Futbol Ödülleri’ne İspanyol devi Real Madrid damgasını vurdu. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ni kazanan, La Liga’da şampiyonluğu son haftalarda elinden kaçıran yıldızlar topluluğu Real, Dubai’de düzenlenen törende ‘En İyi Kulüp’ seçildi. Takımın Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo’nun ‘En İyi Futbolcu’ ödülünü kazandığı törende ayrıca teknik direktör Carlo Ancelotti ‘En iyi Teknik Direktör’, başkan Florentino Perez de ‘Yılın Başkanı’ seçildi. Kolombiya Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nda yakaladığı başarının mimarlarından James Rodriguez ise ‘En İyi Çıkış Yapan Futbolcu’ ödülünün sahibi oldu.

Kalan ödüller pay edildi

Real Madrid’den geriye kalan ödüller ise, geçtiğimiz yıl Avrupa’da ses getiren spor adamları ve takımlar arasında paylaştırıldı. Sezon başında Seedorf’un yerine Milan’ın başına geçen Filippo Inzaghi, ‘En İyi Futbolcu kariyeri’, Avrupa’nın en önemli hakemlerinin başında gelen İtalyan Nicola Rizzoli ise ‘Yılın Hakemi’ ödüllerine layık görüldü. Bayern Münih’ten Mehdi Benatia, Milan’dan Riccardo Montolivo, Monaco Asbaşkanı Vadim Vasilyev ve İspanyol kulübü Atletico Madrid ise jüri özel ödülünü aldı.

Perez: Bale bir yere gitmiyor


Son haftalarda adı Manchester United’la anılan Galli yıldız Gareth Bale ile ilgili son sözü Real Madrid Başkanı Florentino Perez söyledi. Dubai’deki ödül töreninde konuşan Perez, “Gareth Bale satılık değil. Hatta hiçbir astronomik rakama da herhangi bir şekilde satılık değil. Real Madrid’i Bale’siz düşünemiyorum.

Real Madrid’in kazandığı ödüller
En İyi Takım: Real Madrid
En İyi Futbolcu: Cristiano Ronaldo
Yılın Başkanı: Florentino Perez
Yılın Teknik Direktörü: Carlo Ancelotti
En İyi Çıkış Yapan Futbolcu: James Rodriguez

Ödül kazanan diğer isimler
Futbolcu kariyeri: Filippo Inzaghi
Yılın hakemi: Nicola Rizzoli
Özel Ödül: Riccardo Montolivo
Özel Ödül: Vadim Vasilyev
Özel Ödül: Mehdi Benatia
Özel Ödül: Atletico Madrid
En iyi medya yöneticisi: Riccardo Silva
En iyi menacer: Jorge Mendes

Haberin Devamı
YORUM YAZ