MENÜ

Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı - Salatı Tefriciye (Nâriye) Duası Arapça Yazılışı ve Meali

Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı hakkında tüm merak edilenleri sizler için bir araya getirdik. Peki Salat-ı Tefriciye Duası kaç kere okunmalıdır? Salat-ı Tefriciye Duası, Arapça okunulan bir duadır. Ancak siz okuyucularımız için Salat-ı Tefriciye Duası'nın Türkçe okunuşunu ve anlamını haberimizde tüm detaylarıyla anlattık... İşte Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı...

Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı - Salatı Tefriciye (Nâriye) Duası Arapça Yazılışı ve Meali

Salat-ı Tefriciye Duası hakkında birçok önemli detay vardır. Salat-ı Tefriciye duası okunuşu ve okuma sayısı büyük bir merak konusudur. Bir de bunlardan farklı olarak Salat-ı Tefriciye Duası okunurken besmele çekilir mi? Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamıyla ilgili tüm detayları haberimizde sizler için bir araya getirdik...

Haberin Devamı

Salat-ı Tefriciye Duası 4444 kez okunması tavsiye edilir
Salat-ı Tefriciye Duası, İslam dünyasında yaygın bir şekilde bilinen ve okunan bir duadır. Bu dua, özellikle zor durumlarla karşılaşıldığında ve çözüm bulunması gerektiğinde okunur. İnanışa göre, bu duanın 4444 defa okunması tavsiye edilir. İşte Salat-ı Tefriciye Duası'nın metni:

Salat-ı Tefriciye Duası
"Allahumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ-seyyidina Muhammedin ellezi tenhallü bihi'l 'ukadu ve tenfericu bihi'l-kürabu ve tukdâ bihi'l-havâicu ve tünâlü bihi'r-rağâibu ve husnu'l-havâtimi ve yusteska'l-ğamâmu bi-vechihi'l-kerîmi ve 'alâ âlihi ve sahbihi fî-külli lemhatin ve nefesin bi-'adedi külli ma'lûmin lek."

Salat-ı Tefriciye Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı - Salatı Tefriciye (Nâriye) Duası Arapça Yazılışı ve Meali

Salat-ı Tefriciye Duası'nın Türkçe anlamı şöyledir:
"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e kâmil bir salât ile salât ve selâm eyle! O öyle bir zâttır ki, kendisiyle düğümler çözülür, sıkıntılar kolaylaşır, ihtiyaçlar hallolur, arzulara kavuşulur ve güzel sonuçlara ulaşılır. Kendisinin yüzü suyu hürmetine yağmur istenir. Her göz açıp kapamada ve her nefeste tarafından bilinen varlıklar sayısınca O'nun âline ve ashâbına da salât ve selâm olsun"

Haberin Devamı

Peki Salat-ı Tefriciye Duası neden okunur? Salat-ı Tefriciye Duası kaç kez okunur?
Salat-ı Tefriciye Duası bir kişinin her türlü dileğin yerine gelmesi istediği zaman okunan bir duadır. Bu duanın tercih sebebi ise, okuyanın dualarının daha hızlı yanıt almasından kaynaklıdır. Ayrıca Salat-ı Tefriciye Duası, birçok duaya göre daha kısa ve kolaydır. Genel olarak Salat-ı Tefriciye Duası 4444 defa okunur.

YORUM YAZ