MENÜ

Premier Lig'den Ramazan ayı için oruç kararı

Dünya futbolunun bir numaralı ligi olarak gösterilen Premier Lig'de Ramazan ayında oruç tutacak olan Müslüman futbolcular için yeni bir karar alındı.

Premier Lig'den Ramazan ayı için oruç kararı

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle beraber tüm İslam alemi oruç tutmaya hazırlanıyor. Bu hafta başlayacak olan Ramazan ayında futbolcular ve maç görevlileri için İngiltere Futbol Federasyonu yeni bir karar aldı.

Haberin Devamı

Premier Lig'de birçok Müslüman yıldız forma giymekte. Ramazan ayının lig maçlarına denk gelmesiyle beraber Müslüman futbolcular sahaya oruçlu olarak çıkmakta.

Premier Ligden Ramazan ayı için oruç kararı

YILDIZLAR ORUÇLU

Liverpool'dan Mohamed Salah, Manchester City'den Riyad Mahrez ve Chelsea'den N'golo Kante de dahil olmak üzere İngiltere'nin en iyi futbolcuları bu ay oruç tutacak. Müslümanlar için oldukça önemli olan oruçla beraber futbolcular gündüz saatlerinde yemeden ve içmeden uzak duracak.

YILDIZ İSİM İÇİN KARAR VERİLDİ

OYUN DURMUŞTU

İki yıl önce Leicester City'nin Crsytal Palace ile oynadığı maçta oyun hakem tarafından Müslüman futbolcuların oruçlarını açabilmesi için durdurulmuştu.

Bu vesileyle maç öncesinde hakem Graham Scott ile Wesley Fofana ve Cheikhou Kouyate oruçlarını bozmalarına izin vermek için oyunu durdurmaları üzerine anlaşmışlardı.

Haberin Devamı

Premier Ligden Ramazan ayı için oruç kararı

Kaleci Vicente Guiata Fofana ve Kouyate oruçlarını açarken aranın hemen ardından kaleci vuruşu yapmayı ertelemişti. Fofana maçın ardından sosyal medya hesabından Guiata, Crystal Palace ve Premier Lig'e iftar saatinde oruç açmalarına izin verdikleri için teşekkür ederek, "Futbolu harika yapan da bu." paylaşımında bulunmuştu.

EFSANE İSİM ŞAŞIRTTI

REHBER YAYINLANDI

Hakem kurumlarından yayınlanan rehbere göre oyuncuların maç sırasında oruçlarını açması için izin verilmeye başlanacak.

Hicri takvimin dokuzuncu ayı olan Ramazan 22 Mart Çarşamba akşamı başlayacak ve 21 Nisan Cuma akşamı bitecek.

YORUM YAZ