MENÜ

Nafile namazlar nelerdir ve nasıl kılınırlar? Miraç kandili gecesi kılınacak nafile namazları

Mübarek 3 aylarda, kandil geceleri yaklaştıkça bu gecelerde yapılacak ibadetler araştırılmaya başladı. Özellikle kandil gecelerinde 'Nafile namazlar nelerdir ve nasıl kılınırlar?' gibi sorular daha sık aranmaya başladı. Özellikle yaklaşan Miraç Kandili gecesinde kılınacak nafile namazlarını sizler için haberimizde sizler için bir araya getirdik...

Nafile namazlar nelerdir ve nasıl kılınırlar? Miraç kandili gecesi kılınacak nafile namazları

Müslümanlar için namaz 3 çeşit olarak sınıflandırılır. Farz ve zorunlu sünnet namazları dışında kılınan namazlar, nafile namazlarıdır. Nafile namazlarının ne olduğu, Nafile namazının ne zaman kılındığı, Nafile Namazlarının hangileri olduğunu haberimizde bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Mübarek 3 aylarda, özellikle kandil gecesinde kişilerin nafile namazlar nelerdir ve nasıl kılınırlar? soruları sık sık aranmaya başladı. Nafile Namazı Nasıl Kılınır, En Uygun Vakit Ne Zamandır? Nafile Namazlar Hangileridir? gibi detaylar haberimizde...

Nafile Namazları Nedir?
Nafile kelimesi “fazladan yapılan” anlamına gelmektedir. Bu anlamda hareketle vacip ve farz olan namazların dışında yer alan namazlara “nafile namazlar” denilmektedir. Nafile namazlar genel anlamda ikiye ayrılmaktadır. İlki; beş vakit olan farz namazlarla beraber kılınan nafile namazlardır ve bu namazlara da “revatip sünnetler” denilmektedir. İkincisi de farzlara bağlı olmadan kılınmakta olan nafile namazlardır. Bu namazlara ise “Regaip sünnetler” ismi verilir.

Haberin Devamı

Nafile Namazlar Ne Zaman Kılınır?
Nafile namazlardan biri olan Teravih namazı müekked namazlardan biridir ve Ramazan ayında kılınmaktadır. Hem erkekler hem de kadınlar için sünnet olan bir namazdır. Yatsı namazının kılınmasının ardından sabah namazı vaktine kadar kılınabilir. Yatsı vakti girdiğinde önce yatsı namazı sonra da teravih namazı kılınır.

Nafile Namazlar Hangileridir?
Zorunlu olmayan ve Müslümanın gönüllü olarak kıldığı nafile namazlar şu şekildedir:
1- Evvabin Namazı
2- Teheccüd Namazı
3- Kuşluk Namazı
4- Yolculuk Namazı
5- Tesbih Namazı
6- Tevbe Namazı
7- Hacet Namazı
8- İstihare Namazı
9- İstiska/Yağmur duası namazı
10- Küsuf Namazı
11- Husuf Namazı

YORUM YAZ