MENÜ

Miraç kandilinde 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? Miraç gecesi 100 rekat namaz kılma fazileti

Miraç, kelime anlamı olarak, yukarı çıkmak, yükselmek ya da göğe çıkış demektir. Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi denir. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz'in Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya oradan da Allah'ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir. Bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine "namaz" hediye edilmiştir. Beş vakit namaz farz kılınmıştır. Miraç Kandili'nde 100 rekat namaz nasıl kılınır? 100 rekatlık namaz kılınışı nasıldır? gibi soruların yanıtları araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler..

Miraç kandilinde 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? Miraç gecesi 100 rekat namaz kılma fazileti

Bugün büyük bir heyecanla beklenen Miraç Kandili. Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in göğe yükselmesi olayına verilen isimdir. Bu özel ve anlamlı günü ibadetle geçirmek tavsiye edilir. Miraç Kandili'nde 100 rekat namaz nasıl kılınır? 100 rekatlık namaz kılınışı nasıldır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Miraç Kandili namazına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik... Miraç kandilinde 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? Miraç gecesi 100 rekat namaz kılma fazileti...

Haberin Devamı

MİRAÇ KANDİLİ'NDE 100 REKAT NAMAZ NASIL KILINIR?

Receb'i şerifin 27'nci gecesi yani bu gece Miraç kandilidir.Bu gece yatsı namazından sonra 12 rek'at hacet namazı kılınır. Her rek'atte bir Fatiha ve 10 ihlas'ı şerif okunur. Bu namaz 100 rek'at te kılınabilir.

Namaza şöyle niyet edilir: "Ya Rabbi,rıza'i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Rasülü Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle."Allahü Ekber...

100 REKATLIK NAMAZ KILINIŞI NASILDIR?

Miraç Kandili namazı akşam namazından sabah vaktine kadar ara verilerek kılınabilir. Namazın kılınışı şöyledir;

Haberin Devamı

2 rekatta bir selam verilerek kılnmaktadır.

Her rekatta Fatiha Suresi'nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunması gerekiyor.

İlk rekatlarda Fatiha'dan önce Sübhaneke okunur.

Fatiha'da Besmele çekilir, İhlas surelerinde ve Sübhanake'de Besmele çekilmez.

Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez. Ara verilebilir, abdest tazelenip tekrar devam edilebilir.

Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi günün ikindi namazı vaktine kadar yetiştirebilir.

MİRAÇ KANDİLİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

Huzur-u Kibriyaya uzanan bu mübarek yolculuk, peygamberliğin 12. yılında, hicretten on sekiz ay önce, mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının 27. gecesinde (Regâib gecesinden yirmi küsur gün sonra) gerçekleşmiştir. Miraç Kandilinin önemi için en başta bu geceyi ibadetle geçirmek gelir.

"Ben mi'racdan daha güzel bir şey görmüş değilim." Hadisi şerifinde bulunan Peygamber Efendimiz, Miraç yolculuğundan geri dönerken yanında ümmeti için olan hediyelerle dönmüştür. Bunlardan ilki beş vakit namazdır. İkincisi, "Âmenerrasûlü" diye bilinen âyetlerdir. Üçüncüsü, İsra sûresi'nin 22–39. âyetlerinde bahsedilen on iki adet İslâm prensibidir. Beşincisi ise, İyi amele niyetlenen kişiye –onu yapamasa bile– bir sevap; eğer yaparsa on sevap yazılacağı; fakat kötü amele niyetlenen kişiye –onu yapmadığı müddetçe– hiçbir günahın yazılmayacağı; ancak işlediği zaman da sadece bir günah yazılacağı müjdesini getirdi.

 

YORUM YAZ