MENÜ

Berat kandilinde çekilecek zikirler, esmalar ve tesbihler nelerdir? Berat kandili günü ve gecesi yapılacak faziletli esmalar, zikirleri ve tesbihleri

Regaip ve Miraç Kandili'nin ardından, Berat Kandili için bekleyiş başladı. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece, Berat Kandili gecesi olarak idrak edilmektedir. Berat Kandili İslam inancında Kur'an'ın dünyaya toptan indirildiği gece olarak kabul görmektedir. Berat kandilinde çekilecek zikirler, esmalar ve tesbihler nelerdir? Berat kandili günü ve gecesi yapılacak faziletli esmalar, zikirleri ve tesbihleri haberimizde bulabilirsiniz.

Berat kandilinde çekilecek zikirler, esmalar ve tesbihler nelerdir? Berat kandili günü ve gecesi yapılacak faziletli esmalar, zikirleri ve tesbihleri

Üç aylar Recep ayı ile başlarken, Berat Kandili tarihi gündemdeki yerini aldı. Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in dünyaya toptan indirildiği gecedir. Yılın 3'üncü kandili olan Berat Kandili'ni ibadetle geçirmenin pek çok sevabı olduğuna inanılır. Peki Berat kandilinde çekilecek zikirler, esmalar ve tesbihler nelerdir? Birçok Müslüman vatandaşımız Berat Kandilini idrak etmek için dini görevlerini yerine getirmek aramalarını sıklaştırdı. Berat Kandiline dair türm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

BERAT KANDİLİNİN ÖNEMİ

Berat kandili tüm İslam alemi için oldukça büyük öneme sahiptir. Bu kutsal gecede tüm tövbe eden kulların günahları affedilir ve kulların temize çıkması sağlanır. Bu önemli günde İslam alemi ibadetler ve tövbeler ederek, Allah'a yaklaşır ve kulluk görevlerini yerine getirirler.

Berat kelimesi; kurtuluşa ermek, temize çıkmak ve suçlu olmamak manalarına gelir. Müslümanlar bu önemli gecede günahlarından arınır ve temize çıkarlar. Ancak kulların Allah'a dua etmeleri, tövbelerde bulunmaları gerekir. Berat gecesinde ibadet eden ve Allah'tan bağışlanma isteyen tüm kullar kurtuluşa erer.

Berat kandilinde çekilecek zikirler, esmalar ve tesbihler nelerdir Berat kandili günü ve gecesi yapılacak faziletli esmalar, zikirleri ve tesbihleri

BERAT KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER

Berat kandilinde yapılacak birçok ibadet mevcuttur. Bu ibadetler Müslümanların Allah'a daha iyi bir şekilde yakınlaşmasını ve kulluklarını en iyi şekilde göstermelerini sağlayacaktır. Berat kandilini ibadetle geçiren ve vücudunun her bir parçasını haramdan uzak tutan tüm kullar kurtuluşa ererek daha temiz bir hayata başlarlar.

Haberin Devamı

Berat kandilinde yapılması gereken ibadetler şu şekilde sıralanıyor;

Kuran okumak
Gündüz oruç tutmak
Bol miktarda Yasin suresi okumak
Kaza ve nafile namazları kılmak
Berat kandili namazı kılmak
Tövbe zikirlerinde bulunmak
Bol miktarda salavat getirmek
Allah'a şükürlerde bulunmak ve bu doğrultuda zikir çekmek
İhtiyaç sahiplerine sadaka vermek

Bu ibadetlerin Berat gecesi yapılması son derece yüksek sevap kazanılmasını sağlar. Ayrıca bu ibadetleri yapan kişiler Allah'a daha da yakınlaşarak kulluk vazifelerini yerine getirirler. Bu gecede günahlarının tamamından arınmak ve daha iyi bir hayat yaşamak isteyen kişilerin bu ibadetleri yapmalarında fayda vardır.

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Berat gecesi yapılacak ibadetlerden birisi olan 'Berat Kandili Namazı' kulların kurtuluşa ermelerinde büyük öneme sahiptir. Bu geceyi namaz kılarak geçiren kullar hiç şüphesiz kurtuluşa ererler ve günahlarından arınırlar. Berat gecesi namazı kılarak ibadet etmek isteyen kişiler, akşam namazından sonra nafile ve kaza namazlarını kılmaya başlayabilirler. Kandil namazı kılacak olan kişilerinde, kaza namazı sonunda kandil namazı kılmaları gerekir.

Haberin Devamı

Berat Kandili namazı '12 rekat nafile namaz' olarak geçer ve her 2 rekatta bir selam verilerek kılınır. Her bir rekatta Fatiha ve Kuran-ı Kerim'den bir sure okunur. 2. rekat oturuşundan sonra selam verilir ve tekrar tekbir verilerek namaza başlanır. Bu şekilde 12 rekat tamamlanır ve sonunda tövbe edilir.

Berat kandilinde çekilecek zikirler, esmalar ve tesbihler nelerdir Berat kandili günü ve gecesi yapılacak faziletli esmalar, zikirleri ve tesbihleri

BERAT KANDİLİNDE HANGİ TESBİHLER ÇEKİLİR?

Berat kandilinde çekilecek olan tesbihler de bu geceyi ibadetle geçirmek isteyen kişiler tarafından merak edilen konular arasında. Berat gecesinde çekilecek olan birçok tesbih ve zikir çeşidi mevcuttur. Kişiler diledikleri şekilde tesbih çekerek Allah'ı zikredebilirler.

Berat kandilinde çekilecek tesbihler şu şekildedir;

La İlahe İllallah (Bin adet)
Estağfurullah El Azim (Bin adet)
Habinallahü Vegniğmel Vekil (Yüz adet)
Besmele (İki yüz adet)
Ya Latif (Yüz yirmi dokuz adet)

Bu tesbihler berat gecesinde çekilebilecek tesbihlerdir. Dileyen kişiler namazlardan sonra dileyen kişilerde gün içerisinde diledikleri kadar çekebilirler. Ayrıca geceyi tesbih çekerek geçirecek olan kişilerde sessiz bir ortamda bu tesbihatları en iyi şekilde yapabilirler.

Haberin Devamı

HANGİ SURELER OKUNUR?

Berat kandilinde bol bol kuran okunması gerekiyor. Kişilerin bol bol sure okuyarak kalplerindeki dünya dertlerini alırlar ve kendilerini tamamen Allah'a teslim ederler. Sureleri belli sayılarda ve sürekli olarak okuyan kişiler, zikir yapmış sayılırlar ve ibadet etmiş olurlar.

Berat kandilinde okunması gereken sureler şu şekilde sıralanıyor;

Fatiha suresi
Ayetel Kürsi
Duha suresi
İnşirah suresi
İhlas suresi
Tevbe suresi
Felak suresi
Nas suresi

Bu sureler gün içerisinde okunarak zikir yapılabilir. Özellikle tevbe suresinin gece vakitlerine doğru okunması ve daha sonrasında tövbe edilmesi kişiler için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Kuran'ın vermiş olduğu huzurla birlikte Allah'a daha yakınlaşılır ve gönülden tövbe edilir.

Berat kandilinde çekilecek zikirler, esmalar ve tesbihler nelerdir Berat kandili günü ve gecesi yapılacak faziletli esmalar, zikirleri ve tesbihleri

YORUM YAZ