MENÜ

Berat Kandili Namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve nasıl niyet edilir? Evde Berat gecesi namazı kılınışı

Berat Kandili namazı ile ilgili detaylar araştırılıyor. 24 Şubat tarihinde yani bugün yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili idrak ediliyor. Berat Kandili, İslam dünyasında ibadetlerle geçiriliyor. Mübarek günün gelmesiyle beraber Berat Kandili namazının kılınış, rekat sayısı ve diğer detaylar merak ediliyor. Peki Berat Kandili Namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve nasıl niyet edilir?

Berat Kandili Namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve nasıl niyet edilir? Evde Berat gecesi namazı kılınışı

Berat Kandili, Müslümanların günahlarından arınmasına vesile olacak mübarek gecelerden birisidir. Zemahşeri (r.a)’ın ifadesine göre Berat gecesinde tüm canlıların yaşayacakları bir yıllık olaylar Levh-i Mahfuz’dan kopyalanır ve bu işlem Kadir gecesine kadar sürer. Bu nedenle Kadir gecesi gibi Berat gecesi de ibadetle geçirilmesi gereken mübarek bir gecedir. “Berat Kandili’nde kılınacak nafile namazlar nelerdir? Bu namazlar kaç rekattan oluşur ve nasıl kılınır?” gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Berat Kandili Namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve nasıl niyet edilir Evde Berat gecesi namazı kılınışı

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Vakit namazlar nasıl kılınıyor ise Berat Kandili’nde kılınacak nafile namazlar da aynı şekliyle kılınabilir. Ancak Berat Kandili’nde yapılan ibadetler için İslam alimleri bazı açıklamalar yapmıştır. Alimler, Berat Kandili’nde kılınacak olan nafile namazların rekatları, bu rekatlarda okunacak sureler, namaz sonrasındaki dua, tesbihat ve zikirler hakkında tavsiyelerde bulunmuştur. Müslümanlar, Berat Kandili’ni bu tavsiyeler ışığında değerlendirmelidir.

Berat Kandili’nde vakit namazların dışında kılınacak nafile namazlar bulunmaktadır. Bu namazların akşam ile yatsı namazı arasında yahut yatsı namazından sonra kılınması tavsiye edilir. Bu namazlardan birisi Hacet namazıdır. Hacet namazı, kişinin dünya-ahiret istekleri ve Allah’ın rızasını kazanmak için kıldığı namazdır. Bununla birlikte Berat gecesinde kılınan 100 rekatlık namaz, 14 rekatlık namaz, 12 rekatlık namaz ve 6 rekatlık namaz bulunur.

Haberin Devamı

Berat Kandili Namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve nasıl niyet edilir Evde Berat gecesi namazı kılınışı

BERAT KANDİLİNDE KAÇ REKAT NAMAZ KILINIR?

Berat Kandili, Müslümanların günahlarından dolayı Allah’tan bağışlanma dilediği bir gecedir. Bu nedenle bu gece kılınacak namazların rekatı sınırlı bir sayı ile ifade edilemez. Kişi, tüm geceyi nafile namazlar ile geçirebileceği gibi geçmiş zamanlardan kalma kaza namazlarını da kılabilir.

NASIL NİYET EDİLİR?

Berat Kandili’nde kılınan namazlar nafile namazlardır. Nafile namazlar için kişi şöyle niyet edebilir: Niyet ettim Ya Rabbim senin rızan için namaz kılmaya.

Berat Kandili Namazından Sonra Yasin Okumanın Faziletleri Nelerdir?

Berat gecesinde kılınan 6 rekatlık nafile namazlarda, her iki rekatta selam verilir ve her selamdan sonra 1 Yasin-i Şerif okunur. Toplamda 3 defa Yasin-i Şerif okumak büyük sevaptır. Bu Yasin-i Şeriflerin birincisinde ömür için berekete, ikincisinde rızık için berekete ve belaları defetmeye, üçüncüsünde ise insanlara muhtaç olmamaya ve imanla biten güzel bir ömür yaşamaya niyet edilir. Berat gecesinde duaların kabul olacağı ve günahların bağışlanacağı hadisler ile sabittir.

Berat Kandili Namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve nasıl niyet edilir Evde Berat gecesi namazı kılınışı

YORUM YAZ