MENÜ

Berat kandili ibadetleri nelerdir? Berat kandili günü ve gecesi yapılması gereken ibadetler

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" üçüncü kandili olan Berat Kandili bu gece idrak edilecek. Berat Kandili'nde hangi ibadetler yapılacağı ve hangi duaların okunacağı, bu mübarek günü ibadet ederek dolu dolu geçirmek isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Peki Berat kandili günü ve gecesi yapılması gereken ibadetler nelerdir?

Berat kandili ibadetleri nelerdir? Berat kandili günü ve gecesi yapılması gereken ibadetler

Üç ayların ikincisi Şaban-ı Şerif ayının içinde idrak edilen Berat Kandili, Ramazan-ı Şerif ayının manevi gölgesinin yaklaştığı günlerde Müslümanların dini duygularını yoğun biçimde yaşadığı bir gecedir. Şaban ayı Ramazan’a hazırlık ayıdır. Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili özellikle çok ibadet ve çok dua edilmesi gereken bir gecedir. Peki Berat kandili günü ve gecesi yapılması gereken ibadetler nelerdir? Sizler için Berat Kandilinde yapılması gereken ibadetleri derledik.

Haberin Devamı

Berat kandili ibadetleri nelerdir Berat kandili günü ve gecesi yapılması gereken ibadetler

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN VE AYIN KAÇINDA?

Mübarek üç aylar içerisinde yer alan Berat Kandili gecesi Şaban ayının 15'inci gecesi olarak idrak ediliyor. Berat Kandili 2024 yılı içerisinde 24 Şubat Cumartesi günü idrak edilecek.

2024 KANDİL TARİHLERİ

Üç ayların başlangıcı ve Recep ayının ilk günü olan Regaip Kandili 11 Ocak 2024 tarihinde, Miraç Kandili 6 Şubat 2024 tarihinde idrak edildi. Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi günü Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 Cuma günü, Mevlid Kandili ise 14 Eylül 2024 Cumartesi günü idrak edilecek.

Berat Kandilinin önemi

Berat kandili tüm İslam alemi için oldukça büyük öneme sahiptir. Bu kutsal gecede tüm tövbe eden kulların günahları affedilir ve kulların temize çıkması sağlanır. Bu önemli günde İslam alemi ibadetler ve tövbeler ederek, Allah'a yaklaşır ve kulluk görevlerini yerine getirirler. Berat kelimesi; kurtuluşa ermek, temize çıkmak ve suçlu olmamak manalarına gelir. Müslümanlar bu önemli gecede günahlarından arınır ve temize çıkarlar. Ancak kulların Allah'a dua etmeleri, tövbelerde bulunmaları gerekir. Berat gecesinde ibadet eden ve Allah'tan bağışlanma isteyen tüm kullar kurtuluşa erer.

Haberin Devamı

Berat kandili ibadetleri nelerdir Berat kandili günü ve gecesi yapılması gereken ibadetler

Berat Kandilinde Yapılacak İbadetler

Berat kandilinde yapılacak birçok ibadet mevcuttur. Bu ibadetler Müslümanların Allah'a daha iyi bir şekilde yakınlaşmasını ve kulluklarını en iyi şekilde göstermelerini sağlayacaktır. Berat kandilini ibadetle geçiren ve vücudunun her bir parçasını haramdan uzak tutan tüm kullar kurtuluşa ererek daha temiz bir hayata başlarlar.

Berat kandilinde yapılması gereken ibadetler şu şekilde sıralanıyor;

Kuran okumak
Gündüz oruç tutmak
Bol miktarda Yasin suresi okumak
Kaza ve nafile namazları kılmak
Berat kandili namazı kılmak
Tövbe zikirlerinde bulunmak
Bol miktarda salavat getirmek
Allah'a şükürlerde bulunmak ve bu doğrultuda zikir çekmek
İhtiyaç sahiplerine sadaka vermek

Bu ibadetlerin Berat gecesi yapılması son derece yüksek sevap kazanılmasını sağlar. Ayrıca bu ibadetleri yapan kişiler Allah'a daha da yakınlaşarak kulluk vazifelerini yerine getirirler. Bu gecede günahlarının tamamından arınmak ve daha iyi bir hayat yaşamak isteyen kişilerin bu ibadetleri yapmalarında fayda vardır.

Haberin Devamı

Berat kandili ibadetleri nelerdir Berat kandili günü ve gecesi yapılması gereken ibadetler

YORUM YAZ