MENÜ

Rakip 'çetin' değildi

Honduras galibiyetinin ardından ortaya konan futbol, kamuoyunu memnun etmedi. Spor yazarları, “Skor iyi ancak ortaya konan futbol yeterli gözükmedi. Takımımız, Honduras'tan kalite olarak zaten üstündü. Oğuz Çetin'in kazanma ve kendini ispatlama çabası ise normaldi” yorumlarında bulundu.

Rakip 'çetin' değildi

Böyle bir milli maç olmaz. Tribünde maçı izlerken canımız sıkıldı. Honduras’ın Dünya Kupası’na gidiyor olmaları birşeyi değiştirmez. Sadece iyi pas yapıyorlar, ama fizik olarak zayıf bir takım. Kupada puan bile alacaklarını düşünmüyorum. A Milli takımımızla ilgili şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Tuncay oyuna dahil olduktan sonra hücum bölgesinde iyi işler yaptı hareket getirdi, ancak görünen o ki santrforumuz yok ve ileride bu konuda sıkıntı yaşayacağız. Yeni teknik heyetin bu soruna çare bulması gerekiyor.

Sergen Yalçın (Fanatik)

Milli Takımımız, Honduras maçıyla Guus Hiddink döneminin ilk maçında galip geldi. Honduras güçsüz bir takım. Fazla zorlanmadan, rakibe gol pozisyonu vermeden elimizi kolumuzu sallayarak rahat bir galibiyet aldık. Hava soğuk da olsa tribünlerde yine 20 bin seyirci vardı. Arda Turan’la, Emre Belözoğlu’nun futbolunu avuçlarının içi patlayıncaya kadar alkışladılar. Bu futbolcular müthiş yetenekli. Arda ilk yarıda istediği zaman oyunu hızlandırdı, istediği zaman yavaşlattı. Sonuçta; hazırlık maçı da olsa yine de oynanan futbol iyiydi.

Osman Şenher (Posta)

FİFA’nın kontenjanları yeniden ayarlaması gerektiğini düşünüyorum. Orta ve Kuzey Amerika grubu için üç takım çok fazla... ABD ve Meksika’nın ardından Dünya Kupası vizesi alan Honduras’ın İsviçre, İspanya ve Şili grubunda herhangi bir başarı sağlamaları mümkün görünmüyor... Bu Honduras karşısında 4-5-1, 4-3-3 varyasyonuyla sahaya çıktık. Oğuz Çetin’in kazanma ve kendini ispatlama çabasını anlıyorum. Çünkü durumunun tartışılacağını biliyor ve en azından bu tartışmaya istatistiklerle cevap vermek istiyor.

Mehmet Demirkol (Milliyet)

Dün gece son 20 dakika yorulmuş olsak da oyuncu kalitemiz çok iyi. Genciyle yaşlısıyla teknik kapasitesi ve oyun anlayışı oldukça yüksek bir Milli Takımımız var. Başta Emre... Dün gece de sahanın yıldızıydı. Fakat Milli Takımımız’ın çok önemli bir dezavantajı da şu: 3-4 tane çok önemli oyuncumuz, kendi takımlarında sorun yaşıyorlar. Yani, direkt oynayamıyorlar. Mesela Emre Güngör... Dün gece iyi oynadı. Ama ne yazık ki o Emre Güngör, kendi takımında direkt oynayamıyor. O oynasa bu kez Servet oynayamayacak.

Ahmet Çakar (Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ