MENÜ

Prostat kanseri nedir, prostat kanserinin tedavi yöntemleri nelerdir? Üroloji ve Transplant Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu cevaplıyor!

Erkeklerde sıkça görülen prostat kanserinde en güncel tedavi yöntemi olarak gösterilen fokal tedavi nasıl uygulanır? Prostat kanseri ve tedavi yöntemlerine ilişkin merak edilenleri Üroloji ve Transplant Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu yanıtladı.

Üroloji ve Transplant Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu, prostat kanserinin en güncel tedavi yöntemini ve tedavinin sonuçlarına ilişkin merak edilenleri sizler için yanıtladı.

Haberin Devamı

PROSTAT KANSERİNİN EN GÜNCEL TEDAVİ YÖNTEMİ:

Prostat kanserinde en güncel tedavi yöntemi HIFU adı verilen fokal tedavidir. Bu fokal tedavi aslında dünya genelinde trend haline gelmiş yeni bir teknolojiyi içermektedir. Yeni teknolojiye insanların bu kadar ilgisinin olmasının sebebi prostat kanseri ameliyatlarından sonra ortaya çıkan iki büyük riski ortadan kaldırmasıdır.

PROSTAT KANSERİ AMELİYATINDAN SONRA OLUŞABİLECEK SORUNLAR

Prostat kanseri ameliyatlarından sonra ortaya çıkan iki büyük riskten biri ereksiyon problemi, diğeri ise idrar kaçırma problemidir. Bu problemlerin olmaması için HIFU yöntemi kullanılmaktadır. Bununla prostat kanserini yani nerede kanser varsa sadece o bölgeyi yok etmek mümkün olabilmektedir. Diğer bölgelere dokunulmadığı için prostat kanseri ameliyatı sonrası görülen problemler oluşmuyor. İkinci yöntem ise robotik cerrahidir. Robotik cerrahi ileri evre prostat kanserlerinde çok rahat kullanılabilen aynı zamanda prostatla birlikte lenfleri de toplayabilen bir ameliyat yöntemidir. Robotik cerrahide açık cerrahiye göre daha çabuk iyileşme ve daha iyi görebilme avantajları mevcuttur.

YORUM YAZ