MENÜ

Prostat kanseri nedir? Prostat kanseri belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir? Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç cevapladı!

Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir. Günümüzde birçok erkekte görülebilen prostat kanseri nedir? Prostat kanserinde kesin tanı nasıl konur? Prostat kanserinde nasıl bir tedavi süreci yaşanır? Merak edilen bu soruların yanıtlarını Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç cevapladı.

Günümüzde özellikle erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biri olan prostat kanseri hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Haberin Devamı

Prostat kanseri nedir? Prostat kanserinin belirtileri nelerdir? Prostat kanserinde nasıl bir tedavi süreci yaşanır?

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç cevaplıyor; Prostat kanseri belirtileri, teşhisi ve tedavisi nasıldır?

KİLO KAYBI, HALSİZLİK VE KEMİK AĞRILARI İLK BELİRTİLER!

Prostat kanseri yaşlanan erkeğin bir hastalığıdır. Erkeklerde en sık görülen kanserdir. Ve her geçen yıl görülme sıklığı artmaktadır. Prostat kanseri olan hastaların bir kısmı hiçbir belirti vermezler. Bu hastalar sadece PSA dediğimiz kanda bakılan bir hormonun yükselmesi ile hastaneye başvurabilir. Sık sık idrara çıkma, idrarda yanma ve zorlanma gibi prostat büyümesine bağlı görülebilecek bulgular oluşabilir. Bazı hastalarda ise yayılmış hastalığın bulguları olan kilo kaybı, halsizlik ve kemik ağrıları görülebilir.

Haberin Devamı

PSA DEĞERİ YÜKSEKLİĞİ NE ANLAM İFADE EDİYOR?

Kesin tanı prostat biyopsisi ile konulur. Prostat kanserinden şüphe edilen hastalarda ki bunlar PSA yüksekliği olan, muayenede nodül bulunan ve prostat MR’ında şüpheli bulgular olan hastalardır, ultrason eşliğinde biyopsi yapılarak patolojik inceleme sonucunda tanı konur. Prostat kanseri tanısı konan hastalarda evreleme yapılır. Evreleme sonucuna göre tedavi belirlenir. Yayılmamış sadece prostata sınırlı hastalık için en ideal tedavi ameliyat ile prostatın çıkartılmasıdır. Diğer tedavi seçenekleri ise ışın tedavisi, hormon tedavisi, brakiterapi, HIFU ve kemoterapidir.

YORUM YAZ