MENÜ

"Profesör sözü biraz abartı"

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, takım arkadaşı Emre'nin kendisi için "Profesör" sözünü yorumladı.

"Profesör sözü biraz abartı"

Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex de Souza, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu’nda Romanya’nın Steaua Bükreş takımını 3-1 yendikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada, hedeflerinin gruptan lider olarak çıkmak olduğunu söyledi.

Brezilyalı futbolcu, maçtan sonra yayıncı kuruluşa yaptığı ve kulübün resmi internet sitesinde de yer alan açıklamasında, Steaua Bükreş galibiyetinin ardından "Grupta Fenerbahçe rahatladı" diyemeyeceklerini vurgulayarak, "Çünkü oynamamız gereken maçlarımız var. Twente maçında yaşadığımız 8 dakikalık kötü bir periyot 3 puanımıza mal oldu. Onu yapmasaydık, şu anda grupta çok daha farklı durumda olabilirdik. Şimdi yapmamız gereken, önümüzde iki maçtan alabileceğimiz en iyi sonucu alıp gruptan lider olarak çıkmaktır" dedi.

Steaua Bükreş maçında Fenerbahçe formasıyla 50. Avrupa kupası maçına çıkan ve sarı-lacivertlilerin Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcusu olan Alex, Fenerbahçe’de bu rakamlara ulaştığı için mutlu olduğunu söyledi. Forma giydiği bütün kulüplerde aynısını yapmaya çalıştığını kaydeden Brezilyalı futbolcu, "Bulunduğum kulüplere belirli mutluluklar yaşattığımı düşünüyorum. Fenerbahçe’de uzun bir süredir oynuyorum ve sarı-lacivertli formayla oynadığım maç sayısı da bu nedenle fazla oldu. Bunların sonucunda da bu rakamlar ortaya çıktı. Fenerbahçe’de bu rakamlara ulaştığım için oldukça fazla mutluluk duyuyorum, ama her şeyden önemlisi Steaua Bükreş karşısında aldığımız galibiyet" şeklinde konuştu.

"TARAFTARIMIZ ÇOK DEĞERLİ BİR EMRE’YE SAHİP"
Kaptan Alex de Souza, Emre’nin kendisi için "Profesör" dediğinin hatırlatılması üzerine, böyle düşündüğü için milli futbolcuya teşekkür etti.

"Profesör" sözünü biraz abartı bulduğunu ifade eden Alex, şunları söyledi: "Takımım adına belirli bir öneme sahip olduğumu, takımımın önemli futbolcularından biri olduğum gerçeğini kabul edebilirim. Fakat ’profesör’ sözünü biraz abartı buluyorum. Tabii olayın espirili yanını bir kenara bırakırsak, benim için önemli olan Emre’nin düşüncesi, diğer takım arkadaşlarımın düşüncesi ve burada Türk halkının benim için ne düşündüğü. Çünkü onlar da bana gösterdikleri ilgiyle, davranış şekilleriyle beni oldukça mutlu ediyorlar. Elbette takım arkadaşım Emre’nin de böyle düşünmesinden dolayı kesinlikle ona teşekkür ediyorum. Çünkü Emre’nin iyi anlarda, kötü anlarda her zaman için yanınızda olduğunu bilirsiniz ve bu bakımdan da Fenerbahçe taraftarına bir şey söylemem gerekirse de rahat olsunlar. Kulübün renklerini sonuna kadar kalbinde taşıyan ve sonuna kadar savunan bir futbolcuya sahipler, kesinlikle bu böyle bilinsin, çok değerli bir Emre’ye sahipler."

Alex ayrıca, FB TV’ye yaptığı açıklamada da performansıyla ilgili bir soru üzerine, "Mutluyum, normal hayatımda mutlu olunca da bu futboluma da yansıyor. Tarihe geçebilmek gerçekten güzel şey. İnsanlar zamanla bazı şeyleri başarabiliyorlar" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ