MENÜ

Premier Lig'de kritik tarih 17 Mayıs! İngiliz futbolseverlere müjde

Futbolun beşiği İngiltere'de taraftarlar belli kapasitelerle yeniden tribünlere dönmeye başlamıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan İngiliz futbolseverlere müjde geldi. Johnson, seyircilerin 17 Mayıs'ta (en fazla 10 bin kişi) stadyumlara geri dönebileceklerini duyurdu. Tedbirlere uyulması halinde 21 Haziran'da statlar taraftarlara tamamen açılacak.

Premier Lig'de kritik tarih 17 Mayıs! İngiliz futbolseverlere müjde

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarasında yaptığı açıklamada, ülkede 8 Mart'tan itibaren koronavirüs önlemlerinin aşamalı olarak kaldırılacağını açıkladı. Johnson, bu kapsamda, spor salonları, tenis kortları, yüzme havuzlarının 12 Nisan'dan itibaren yeniden açılacağını söyledi. "Stadyumlarımızın turnikeleri yeniden dönecek" ifadesini kullanan Johnson, 17 Mayıs'tan itibaren kapalı spor salon müsabakalarında 1000, açık alanlardaki spor müsabakalarında ise 10.000 kadar taraftarın tribünlerdeki yerini alabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

17 Mayıs'tan itibaren 16.000'in üzerinde kapasitesi olan bir statta 10.000'e kadar taraftarın yer almasına izin verilecek. Daha küçük kapasiteli statlar 4.000 seyirciyi kabul edebilecek. Tedbirlere sıkı uyulması halinde ise 21 Haziran'da statlar taraftarlara tamamen açılacak.

İngiltere'de koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, ilk vakanın görüldüğü Mart 2020'de müsabakalara seyircilerin alınması yasaklanmış, 4 Aralık 2020'de bu yasak aşamalı olarak kaldırılırken, sınırlı sayıda taraftar tribünlerdeki yerini almıştı.

Ülkede 5 Ocak'ta alınan 3. ulusal karantina kararının ardından müsabakalara seyirci alınması tekrardan yasaklanmıştı.

Premier Lig'de son durum

Liderlik koltuğunda oturan Manchester City, hafta içi oynadığı erteleme maçında Everton'ı 3-1, hafta sonu ise Arsenal'ı 1-0 mağlup etti. Ligde üst üste 13'üncü, tüm kulvarlarda ise art arda 18. galibiyetini alan Manchester City, en yakın takipçisiyle arasındaki farkı 10 puana çıkardı. Manchester United, evinde oynadığı Newcastle United karşılaşmasını 3-1 kazandı. Leicester City, konuk olduğu Aston Villa'yı, West Ham United da ağırladığı Tottenham'ı 2-1 yendi.

Haberin Devamı

Sahasında oynadığı Everton maçını 2-0 kaybeden son şampiyon Liverpool ise zirvenin 19 puan gerisine düştü.

Premier Lig'in 25. haftasında puanını 59'a yükselten Manchester City'yi, 49 puanlı Manchester United ve Leicester City, 45 puana sahip West Ham United izledi.

YORUM YAZ