MENÜ

Potada "Nalga" Skandalı!

Galatasaray Cafe Crown basketbol takımının 5 maç cezalı basketbolcusu Cemal Nalga'nın, sezon öncesi hazırlık maçlarında takımın diğer basketbolcusu Tufan Ersöz'ün formasıyla oynadığı ve istatistiklerle de bu oyuncunun adının geçtiği ortaya çıktı.

Potada "Nalga" Skandalı!

Oyak Renault'un sezon başında oynanan Galatasaray Cafe Crown maçında forma giyen Cemal Nalga ile ilgili cezasını tamamlamadan oynatıldığı gerekçesiyle bir itirazı bulunuyordu. Federasyon ise itiraz üzerine aşağıdaki açıklamayı yayınlamıştı:

17 Ekim 2009 tarihinde İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonunda, Galatasaray Cafe Crown - Oyak Renault takımlarının arasında oynanan BEKO Basketbol Ligi Müsabakasında; Galatasaray Cafe Crown Sporcusu Cemal Nalga’nın yer almasına Oyak Renault Spor Kulübü tarafından itiraz edilmiştir. “Hazırlık maçındaki” fiili sebebiyle Cemal Nalga’nın aldığı 5 maçlık men cezasının, takımının sonraki tarihte oynadığı “beş hazırlık maçında” bu oyuncunun yer almaması suretiyle infaz edilmiş sayılıp sayılmayacağı meselesi itirazın konusunu oluşturmaktadır. Oyak Renault Spor Kulübü hazırlık maçında alınan men cezasının sadece resmi maçlarda infaz edilebileceği bu çerçevede kendileriyle yapılan maçta bu oyuncunun yer almasının kurallara aykırı düştüğü görüşündedir.

15-17 Eylül 2009 tarihlerinde düzenlenen İstanbul Cup Uluslararası Basketbol Turnuvasında Galatasaray Cafe Crown takımı sırasıyla (15.09.2009) Zalgiris Kaunas, (16.09.2009) Cibona Zagreb ve (17.09.2009) Erdemir ile oynamıştır. 16.09.2009 tarihinde oynanan Galatasaray Cafe Crown – Cibona Zagreb müsabakasında Sporcu Cemal Nalga diskalifiye edilmiştir ve bir gün sonra oynanan Erdemir – Galatasaray Cafe Crown Müsabakasında diskalifiye kararını takip eden müsabaka olduğundan takımında yer almamıştır. Sporcu hakkında ayrıca bir tedbir kararı bulunmadığından 23 - 26 Eylül 2009 tarihlerinde Almanya’da düzenlenen turnuvanın ilk müsabakası olan ve 23 Eylül 2009 tarihinde oynanan Telekom Basket Bonn - Galatasaray Cafe Crown Müsabakasında yer almıştır. TBF Disiplin Kurulu Kararı 24 Eylül 2009 tarihinde 5(beş) maç müsabakalardan men olarak tebliğ edilmiş ve (oynamadığı 17 Eylül 2009 Erdemir – Galatasaray Cafe Crown Müsabakasına ilave olarak) sırasıyla;

24 Eylül 2009 tarihinde Deutsche Bank Skyliner - Galatasaray Cafe Crown,
26 Eylül 2009 tarihinde EnBW Ludwigsburg - Galatasaray Cafe Crown,
28 Eylül 2009 tarihinde Galatasaray Cafe Crown - İstanbul Bş.Bld.,
29 Eylül 2009 tarihinde Galatasaray Cafe Crown - Yeşilyurt,

müsabakalarında adı gecen sporcu oynamamış, böylece (5) maçlık cezasını tamamlamıştır.

Yukarıda belirtildiği gibi; Galatasaray Cafe Crown Sporcusu Cemal Nalga’nın (resmi müsabakaların henüz başlamadığı süreçte) 16.09.2009 tarihinde oynanan Galatasaray Cafe Crown - Cibona Zagreb hazırlık maçındaki fiili sebebiyle aldığı 5 maçlık cezanın; yine liglerin başlamadığı süreçte takımının beş hazırlık maçında yer almaması suretiyle (Ligler Direktörlüğü’nün durumu teyit eden yazısı ve Hukuk Kurulu’nun mütalaası da dikkate alınarak) infaz edilmiş sayılmasına, bu bağlamda Oyak Renault Spor Kulübü’nün 19.10.2009 tarihli itirazının reddedilmesine,


Açıklamaya göre Cemal Nalga bu maçlarda oynamayarak cezasını tamamladı. Ancak aşağıda yer alan EnBW Ludwigsburg maçı görüntülerinde ve Deutsche Bank Skyliner maçındaki fotoğrafta görüldüğü üzere Cemal Nalga iki hazırlık maçında da oynadı. Nalga, takımın bir başka sporcusu Tufan Ersöz'ün 7 numaralı formasıyla sahaya çıktı ve olay bununla da kalmadı. Maçın istatistik kağıdında ve haberinde Cemal Nalga, Tufan Ersöz adıyla yer aldı. Bir başka deyişle Cemal Nalga, sahada Tufan Ersöz gibi oynadı ve istatistik yaptı.

İşte Nalga'nın Deutsche Bank Skyliner maçından fotoğrafı:

Haberin Devamı

Cemal Nalga'nın EnBW Ludwigsburg maçındaki görüntüleri


Bu görüntüler ve fotoğraflardan sonra Basketbol Federasyonu'nun ve Galatasaray Kulübü'nün yapacağı açıklamalar merak ediliyor.

YORUM YAZ