MENÜ

Potada derbi heyecanı

Beko Basketbol Ligi'nin 21. haftasında ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş Cola Turka derbi maçta yarın karşı karşıya gelecek.

Potada derbi heyecanı



Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 17.00’de başlayacak derbiyi Aytuğ Ekti, Alper Özgök, Fatih Arslanoğlu hakem üçlüsü yönetecek. Derbi maçı, kulüpler tarafından daha önce yapılan anlaşma uyarınca, yalnızca ev sahibi konumunda bulunan Fenerbahçeli taraftarlar salonda izleyebilecek. Dev maçın biletlerinin satışı 5, 10 ve 30 liradan sürüyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ÜLKER LİDER

Ligde geride kalan 20 hafta sonunda 18 galibiyet ve 2 mağlubiyeti bulunan son şampiyon Fenerbahçe Ülker, puan cetvelinin zirvesinde yer alıyor. Ligde 8 maçtır yenilmeyen sarı-lacivertliler, son yenilgisini ligin 12. haftasında Galatasaray Cafe Crown karşısında aldı.

Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş Cola Turka karşısında sezonun ilk yarısındaki maçtan 74-67 galip ayrıldı. Sarı-lacivertli ekip, seyircisinin önündeki yarınki karşılaşmadan da galip ayrılması durumunda, olası play-off eşleşmesinde 1-0 önde başlama avantajını yakalayacak.

Ezeli rakipler bu sezon Kayseri’de gerçekleştirilen Spor Toto Türkiye Kupası’nda final maçında da karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Ülker, Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu’nda Beşiktaş Cola Turka’yı 81-72’lik skorla mağlup ederek, kupayı müzesine götürdü.

Haberin Devamı

İstatistiklerde Fenerbahçe Ülker’de Ömer Onan 20 maç sonunda yakaladığı 14.9 sayı ortalaması ile takımımın en skorer oyuncusu konumunda. Asistte ise Roko Leni Ukic 3,24 asist ortalamasıyla, Darjus Lavrinovic de 19 maç sonunda 5,84 ribaund ortalamasıyla ile oynuyor.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA ÇIKIŞTA

Beşiktaş Cola Turka, ligde 13 galibiyet 7 mağlubiyetle 5. sırada bulunuyor. Burak Bıyıktay’ın yerine tecrübeli antrenör Ergin Ataman’ı başantrenörlüğe getirip kadrosunu Marcelus Kemp, Serkan Erdoğan ve Hüseyin Beşok ile güçlendiren siyah-beyazlılar, 3 maçlık galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Beşiktaş Cola Turka Ergin Ataman ile çıktığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı.

Siyah beyazlıların yeni transferleri Marcelus Kemp 22 sayı ortalamasıyla takımının en skorer oyuncusu durumunda bulunuyor. Beşiktaş Cola Turka’da Andrew James Oqilvy de 6,42 ribaund ortalaması ile oynarken, Mire Chatman da 5,39 asist ortalamasıyla mücadele ediyor.

AA

YORUM YAZ