MENÜ

Porto Riko'yu seviyoruz: 94-73

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası öncesi, son hazırlık maçından galip ayrılarak moral buldu. 12 Dev Adamımız, hazırlık döneminde oynadığı 8 maçta tek galibiyet aldığı Porto Riko'yu dün Madrid bir kez daha yendi

Porto Riko'yu seviyoruz: 94-73

Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçında Porto Riko’yu 94-73 yenerken hem moral bulduk, hem de özgüven kazandık. Porto Riko, her ne kadar takım olma yolunda sorunlar yaşasa da, hazırlık döneminde hücumda büyük sıkıntı çeken 12 Dev Adam, dün 30’u üçlükten olmak üzere 94 sayı bulma başarısı gösterdi. 37 ribaunt almamız, yüzde 74 ile serbest atış atmamız artı hanemize yazılan istatistiklerdi.

23 asist, 11 top kaybı

Ancak daha önceki maçlarda da yaptığımız top kayıplarına dün 11 tane daha eklendi. Çoğu da basit top kaybıydı. Dünya Kupası’nda çoğu maçın yakın geçeceğini düşündüğümüzde, topun değerini daha fazla bilmemiz gerekiyor. Takım gibi savunma yaptık, hücumda da topu fazlasıyla paylaştık. Net bir skorerimiz yok belki ama, dün 11 oyuncudan skor katkısı alınca, milliler 94 sayıya ulaştı. Maça Sinan’ın üçlükleri ile 14-0 başlayan Ay-Yıldızlılar, daha sonra farkı sistematik olarak artırdı. 4. periyodun başında fark 30 sayıya kadar (77-47) çıktı. 7’si Kerem Tunçeri’den olmak üzere toplam 23 asist yapmamız önemliydi. Tabii bunda rakibin yumuşak savunmasını da unutmamak gerekir. Yoksa bu istatistikler fazlasıyla yanıltıcı olabilir. Son provada hemen hemen tüm oyuncuları daha hazır ve formda gördüm. Özel maçlarda skorlar istediğimiz gibi olmadı ama Ergin Ataman’ın takımı eskiye oranla daha iyi hazırladığını da söyleyebiliriz.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ