MENÜ

Polonya 2009 ile ilgili her şey!

A Bayan Milli Takımımız, Wroclaw'da B Grubu'nda Fransa, İtalya ve Almanya ile mücadele edecek. Grupta ilk üç sırayı elde edecek takımlar play-off grubuna yükselecek. Bu gruptaki ilk iki takım da yarı final oynama hakkı kazanacak.

Polonya 2009 ile ilgili her şey!

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası Finalleri 25 Eylül'de Polonya’nın dört ayrı şehrinde başlıyor. Rakiplerimiz ise İtalya, Almanya ve Fransa...

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarının bu turnuvada en başarılı sonucu 2003 yılında Türkiye'de yapılan şampiyonada aldıkları gümüş madalya. Sultanlar, ayrıca geçtiğimiz yıl İtalya'nın Pescara kentinde yapılan 16. Akdeniz oyunlarında da finalde ev sahibi İtalya'ya 3-2 mağlup olarak gümüş madalya kazanmıştı.

İki senede bir yapılan şampiyonada rakiplerin en güçlüsü olarak İtalya gözüküyor. İtalya, 2007'deki şampiyonada altın madalya kazanırken, 2001 ve 2005 yıllarında ise turnuva ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Almanya ise bütün başarılarını 1990'lı yıllara kadar elde ederken bu yıllardan sonraki en büyük başarısı 1991 ve 2003 yıllarında aldığı bronz madalyalar. Rakiplerden belki de en güçsüzü denebilecek takım ise Fransa. Fransızların bu turnuvada elde ettiği en iyi derece 1951 yılındaki dördüncülük.

A Milli Bayan Voleybol Takımı antrenörü Alessandro Chiappini ise turnuvayla ilgili olarak "Şampiyonada hiçbir takımdan korkmuyoruz. Biz de en az diğer takımlar kadar güçlü ve tecrübeliyiz. Ayrıca iyi ve uzun bir kamp dönemi geçirdik, maç yapma alışkanlığı kazandık ve turnuvada hedefimiz derece kazanmak." dedi.

Filenin Sultanları’nın yapacağı ve tümü NTV Spor’dan naklen yayınlanacak maçların programı ise şöyle:

25 Eylül Cuma

16:00 Türkiye-Fransa

26 Eylül Cumartesi

16:00 İtalya-Türkiye

27 Eylül Pazar

18:30 Almanya-Türkiye

YORUM YAZ