MENÜ

Kısırlık problemi yaşayan çiftler nasıl tedavi olmalıdır, tek yöntem tüp bebek tedavisi midir?

Kısırlık problemi yaşayan çiftler neler yapmalı? İlk çare tüp bebek yöntemi mi? Kısırlık yaşayan çiftler hangi yöntemleri uygulamalı? Kısırlık Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, kısırlık problemi yaşayan çiftlerin hangi yöntemlere başvurabileceklerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, kısırlık problemi yaşayan çiftlerin hangi yöntemlere başvurabileceklerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Haberin Devamı

"Kısırlık problemi yaşayan çiftler için tam olarak üç tane tedavi algoritmamız bulunmaktadır. Bunlardan birincisi bekleme tedavisi, ikincisi yumurtalık uyarım tedavileri ve üçüncüsü tüp bebek dediğimiz yardımcı üreme teknikleridir. Bu üç tedaviden hangisini seçeceğimiz, hangisini yapacağımızı belirleyen birtakım faktörler bulunmaktadır. Bunlar; kadın hastamızın yaşı, infertilite yani çocuk istemi süresinin ne kadar olduğu ve infertilitenin yani kısırlığın nedeninin ne olduğu. Bu durumlar değerlendirildiğinde bekleme süresini uzatabiliyor, aşılama tedavisi beraberinde uyarım tedavisi uygulayabiliyoruz veya tüp bebek tedavisi tercih edebiliyoruz."

YORUM YAZ