MENÜ

Corona virüsten korunmak için en etkili yöntem nedir?

Koronavirüs dünya genelinde yayılmaya başlıyor. Uzmanlar, koronavirüsün yayılmasını önlemek adına kamusal alanlardan kaçınmaları gerektiği önerisinde bulunuyor. Peki Corona virüsten nasıl korunacağız? Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, merak edilen soruları cevapladı.

Koronavirüs dünya genelinde yayılmaya başlıyor. Uzmanlar, koronavirüsün yayılmasını önlemek adına kamusal alanlardan kaçınmaları gerektiği önerisinde bulunuyor. Virüsün değil insanların hareket etmesi sonucu virüsün başkalarını etkilediğini dile getiren uzmanlar, sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini vurguluyor.

Haberin Devamı

Sosyal izolasyona vurgu yapan Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, "Türkiye toplumunda sarılmalar ve öpüşmeler çok yaygın. Olabildiğince kalabalık yerlerden uzaklaşmak lazım. El sıkışmak gibi gelenekleri artık bitirmek lazım." dedi.

"Bizim tek silahımız bağışıklık sistemimiz"

Hijyene vurgu yapan Erdinç Sezgin, "Elleri 20 saniye boyunca çok iyi yıkamak lazım. Bağışıklık sistemimizi ne kadar iyi tutarsak bu virüsle o kadar iyi savaşırız. Bağışıklık sistemimizi iyi tutacak meyve ve sebzeler tüketmeliyiz. Kötü yiyeceklerden uzak durmalıyız. Bizim tek silahımız bağışıklık sistemimiz" dedi.

YORUM YAZ