MENÜ

Corona virüs salgını hız kesmiyor! "Çok geç kalındı"

Çin'in Wuhan kentinde başladıktan haftalar sonra küresel bir salgın halini alan corona virüsü can almaya devam ediyor... Bugün yapılan açıklamalarla birlikte dünya genelinde 176 ülkede görülen corona virüsünde ölü sayısı 9 bini aştı. Corona virüsü vakasında küresel sayının ise 225 bine ulaştığı belirtildi. Peki, Corona Virüs'ün yayılması korkusuyla sınırlarını kapatan ülkeler arasında yer alan Danimarka'da neler yaşanıyor? Danimarka’da yaşayan Gökmen Onurlu, ülkede yaşanan son gelişmeleri editörümüz Onur Durmuş’a aktardı.

Birkaç ayda yeryüzünün neredeyse tamamına yayılan ve Türkiye’de de etkisini gösteren corona virüs, dün bütün dünyada bir rekor kırarak bir günde 20 bin 584 insana bulaştı. An itibariyle vaka sayısı 220 bini aşmış durumda, Covid-19'un yayılma hızı durdurulamazsa en geç iki hafta içerisinde yarım milyon insanın hasta olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Peki dünyada yaşamı büyük ölçüde etkileyen Corona virüsün en çok etki ettiği ülkelerden biri olan Danimarka’da neler yaşanıyor?

Danimarka’da yaşayan Gökmen Onurlu, ülkeyi etkisi altına alan corona virüsle nasıl mücadele ettiklerini ve karantina sürecinde Danimarka’da yaşanan gelişmeleri Fanatik TV’ye aktardı.

“Salgına tatile gidenler sebep oldu”

Danimarka’da corona virüsün tatile gidenlerin sayısı sebebiyle hızlı yayıldığını belirten Gökmen Onurlu, “Şubat ayının 2. haftasında okulla tatil edildiği için ya Tayland’a tatile gittiler ya da İtalya’nın kuzeyine ve Avusturya’nın Tyrol bölgesine giderler. Virüsün yayılmasına bu insanlar sebep oldu.” İfadelerine kullandı.

“Danimarka geç kaldı”

‘Çalışma hayatınız bu süreçte nasıl sürüyor?’ sorusunu yanıtlayan Onurlu, “Daha önceden alt yapımız vardı ama eşim seyahat sigortası işi yapıyor ve bu sebeple işleri yoğun. Danimarka, kendi vatandaşlarını ülkeye getirmekte geç kaldı” dedi.

Haberin Devamı

Danimarka’da sokağa çıkma konusunda büyük bir kısıtlamanın olmadığı belirten Gökmen Onurlu, “İnsanlar alışveriş yapmak için markete gidebiliyorlar. Restoranlar sadece dışarı yemek verebiliyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye daha hızlı önlemler aldı”

Türkiye birkaç adım önde davrandı ve daha sert önlemler aldı. Danimarka’nın normal zamandaki en büyük avantajı bu dönemde en büyük dezavantajı oldu. Ülkede, demokratik özgürlüklerin kısıtlanmaması adında duruma geç müdahale edildi. Türkiye’deki tek problem ülkedeki kurallara riayet edilmemesi. Burda herkes kurallara uyuyor. Türkiye’nin işi gerçekten zor.” İfadelerine yer verdi.

“Toplu taşımalar iptal”

Ülkede toplu taşımaların iptal edildiğini belirten Onurlu, “Çok nadir toplu taşıma kullanılıyor ve insanlar özel araçlarıyla ya da bisikletleriyle ulaşım sağlıyorlar” dedi.

“Kolanya bulmakta zorlanmıyoruz”

Kolonya bulmakta zorlanıyor musunuz? sorumuzu yanıtlayan Onurlu, “Kolonya bizim avantajımız çünkü sadece Türkler biliyor. Türk marketlerinde kolonya elde edebiliyoruz. Danimarkalılar dezenfekte jellerinden kullanıyorlar. O yüzden istediğimiz zaman ulaşabiliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ONUR DURMUŞ

YORUM YAZ