MENÜ

Sükan Kahraman kimdir? Sükan Kahraman kaç yaşında, neden öldü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Sükan Kahraman yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının açıklamasına göre Kahraman'ın cenazesi, bugün Tekirdağ'ın Saray ilçesi Güngören Köyü'nde toprağa verilecek. Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Sükan Kahraman hayatını kaybetmesinin ardından biyografisi ile araştırılmaya başlandı. Peki, Sükan Kahraman kimdir? Sükan Kahraman kaç yaşında, neden öldü? Detaylar haberimizde.

Sükan Kahraman kimdir? Sükan Kahraman kaç yaşında, neden öldü?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Sükan Kahraman yaşamını yitirdi. Tiyatronun yanı sıra film ve dizilerde de rol alan usta sanatçı Sükan Kahraman'ın vefat haberini, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının açıklamasına göre Kahraman'ın cenazesi, bugün Tekirdağ'ın Saray ilçesi Güngören Köyü'nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Sükan Kahraman kimdir?

İBB Şehir Tiyatroları'nda 44 sene aktif roller alan sanatçı Sükan Kahraman, 1963 yılında Gülnihal, Romeo ve Juliet oyunlarıyla oyunculuk kariyerine başladı. Kahraman, İBB Şehir Tiyatrolarında, "Alis Harikalar Ülkesinde", "On İki Öfkeli Adam" ve "Palto"nun da aralarında bulunduğu 39 oyunda roller adı.

Türkan Şoray, Şener Şen, Erdal Özyağcılar, Aliye Rona, Renan Fosforoğlu ve Muazzez Arçay gibi isimlerle Yeşilçam'da kamera karşısına geçen ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda uzun yıllar görev yapan Sükan Kahraman, Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü'nün unutulmaz dizisi "Kuruntu Ailesi"nde de oynadı.

TRT'nin birçok radyo tiyatrosu yapımında da görev alan Kahraman, emekliliğinin ardından özel tiyatrolarda oyunculuğunu sürdürdü.

Haberin Devamı

Kahraman, "Piyano", "Damdaki Kemancı", "Ölümüne" isimli oyunlarda, Ülkü Erakalın'ın yönettiği "Düşmanlarım Çatlasın" ve Şerif Gören imzalı "On Kadın" isimli filmlerde de rol aldı.

YORUM YAZ