MENÜ

Son dakika Bakanlık açıkladı! Toplu taşıma ve marketlerle ilgili gece yarısı genelgesi

Son dakika haberi | İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine corona virüsü salgını ile ilgili ek bir genelge daha gönderdi. Genelde, İl ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası toplu taşıma araçları yolcu taşıma kapasitelerinin yüzde 50'si kadar yolcu taşıyacağı duyuruldu.

Son dakika Bakanlık açıkladı! Toplu taşıma ve marketlerle ilgili gece yarısı genelgesi

İçişleri Bakanlığı, coronavirüsü ile ilgili önlemlerini almaya devam ediyor. Bakanlık toplu taşıma ve marketlerle ilgili bir genel yayınladı.

Haberin Devamı

İşte genelgenin detayları:

- İl/ilçelerde tüm market 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verecek. Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacak. Örneğin, marketin müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olması gerekecek.

- Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içöeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. İçeride belirli sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirleri alacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeri alınmayacak. Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacaklar, market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacak.

Haberin Devamı

- İl/ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50'si oranında yolcu kabul edecek; araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbiriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.

YORUM YAZ