MENÜ

İstanbul'da sporun merkezi Sancaktepe

Birbiri ardı sıra hizmete açılan dev spor kompleksleri, spora ve sporcuya yapılan yatırımlar Sancaktepe’yi İstanbul’da “Sporun Merkezi” haline getirdi. Taha Akgül Spor Kompleksi, Mustafa Öncel Spor Kompleksi ve Yenidoğan Spor Kompleksi’nde bulunan 3 olimpik havuz ile İlçe İstanbul’da 3 Olimpik havuza sahip tek belediye olma özelliği taşıyor.

İstanbul'da sporun merkezi Sancaktepe

Birbiri ardı sıra hizmete açılan dev spor kompleksleri, spora ve sporcuya yapılan yatırımlar Sancaktepe’yi İstanbul’da “Sporun Merkezi” haline getirdi. Taha Akgül Spor Kompleksi, Mustafa Öncel Spor Kompleksi ve Yenidoğan Spor Kompleksi’nde bulunan 3 olimpik havuz ile İlçe İstanbul’da 3 Olimpik havuza sahip tek belediye olma özelliği taşıyor.

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü, bugün itibari ile bünyesinde barındırdığı 22 binin üzerinde lisanslı sporcu ile Türkiye sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.

Türkiye'de bir ilk "Sporcu Performans Laboratuvarı"

İlklerin Belediyesi Sancaktepe Belediyesi’nden Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve 7-11 yaş arasındaki çocukların fiziksel uygunluklarına göre branşlara yönlendirilmesi ve antrenmanın bireysellik özelliğine göre uygun olan en doğru antrenmanı yapabilmeleri için laboratuvar ortamında ve spor alanlarında testlerin yapılacağı ”SPORCU PERFORMANS LABORATUARI” geçtiğimiz ocak ayında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Sancaktepe Belediyesi’nin yenilikçi uygulaması Sporcu Performans Laboratuvarı ile; ilçede yaşayan 7-11 yaş çocukların fiziksel uygunluklarına göre branşlara yönlendirilmesi ve sporcuların kas, lif, vücut yapıları gibi özelliklerine bakılarak kendilerine en uygun antrenmanı yapabilmeleri amaçlanıyor. 4 aşamadan oluşacak çalışmalar sonrası, başta Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere sporcuların branşları doğrultusunda müsabık sporcu olmaları sağlanacak ve başarı durumları gözlemlenebilecek.

Ayrıca Sporcu Performans Laboratuvarı’nın ilk testlerinden sonra karne almaya hak kazanan 3500 öğrencinin ilk karne dağıtımı töreni ise Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in katıldığı törenle gerçekleşti.

Sancaktepe Spor Şöleni'nde görsel şov

Geçtiğimiz haftasonu Taha Akgül Spor Kompleksi’nde yoğun katılım altında gerçekleşen spor şöleninde Sancaktepe Belediyesporlu sporcular yaptıkları gösteriler ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sancaktepe Belediyesi ve Sancaktepe Spor Okulları tarafından düzenlenen spor şöleninde; güreş, okçuluk, futbol, uzak doğu ve basketbol spor branşlarında mücadele eden sporculara ödülleri verildi.

Programda konuşan Başkan İsmail Erdem Sancaktepe’nin sporun merkezi olduğunu ifade ederek, "Sancaktepe’de gençlerimizle, belediyenin buluşmasıyla büyük iftiharı yazdık. 25 farklı branşta 21 bin 472 lisanlı sporcumuzla Türkiye’nin ikinci sırasında yer aldık. Kayıt yaptıran sevgili gençlerimizi, anne babalarını yürekten kutluyorum ve alkışlıyorum" dedi.

İsmail Erdem: "Gönüllere taht kuran değerleri hatırlamamız lazım"

İnsanların yaşarken değerinin bilinmediğini belirten Başkan İsmail Erdem, “Öldükten sonra büyük adamdı denir. Gönüllere taht kuran adamların hatırlamamız lazım. Geçen yıllarda Turgay Şeren’e aynı güzellikte program yapmıştık. Eski dostlarıyla bir araya getirmiştik. Çok mutlu olmuştu. Daha sonra Necmi Tanyolaç ağabeyimizin gönlünü almıştık. Bugün yaşan efsaneler olarak Galatasaray, Fenerbahçe ve Milli Takım’da yıllarca futbola hizmetten sonra bugün burada misafir edelim, arkadaşlarıyla buluşsun, gönüllerini hoş edelim dedik” diye konuştu.

Belediye olarak spora büyük hizmetlerde bulunduklarını söyleyen Erdem, “Belediye olarak spora hizmeti en önce hizmet görüyoruz. Yönetimde 9 yılımız. Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcuları olan ikinci kulübüz. 21 bin lisanslı sporcumuz var. 17 farklı branşta 3 bin müsabakaya çıkan sporcumuz var. Futbol takımını amatörden aldık. 2. Lig Kırmızı Grup'ta 6. sırada bitirdik. Yukarıya çıkmayalım. Orası Anadolu’nun iyi takımlarının olsun diye düşünüyoruz. Amatör branşlara yönelik çok önemli atılımlarımız oldu. Özellikle güreşte önemli başarılarımız var. Uzak doğu sporlarında alt yapı oluşturduk. Nur Tatar bizim sporcumuz. Judo, basketbol, yüzmede ve farklı branşlara yönelik 3 bin sporcumuz bizimle beraber. 75 spor hocamız var. 20 ocakta spor bakanımızın da katılımı ile sporcu performansı laboratuvar açtık. 7-11 yaş arası çocukları oraya alıyoruz. Sporu ve sporcuları seviyoruz” şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediyesi’nden Türk futbolunun önemli isimlerine VEFA gecesi

Geçtiğimiz yıllarda “Berlin Panteri” lakaplı Türk Futbolu’nun unutulmaz ismi Merhum Turgay Şener’e düzenlemiş olduğu VEFA gecesi ile tüm spor kamuoyunun takdirini toplayan Sancaktepe Belediyesi, aynı organizasyonu eski Milli Takım Futbolcuları Erhan Önal ve İlyas Tüfekçi için de düzenledi.

Sancaktepe Belediyesi tarafından Yaşayan Efsaneler İlyas Tüfekçi ve Erhan Önal Vefa Programı Levent’teki bir hotelde düzenlendi. Törene Erhan Önal kendisi katılırken, İlyas Tüfekçi ise rahatsızlığından dolayı kızı İlkim Tüfekçi katıldı. Vefa programında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Sportif AŞ Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaraylı eski futbolcular Cüneyt Tanman, Muhammet Altıntaş, Taner Alpak, Bülent Alkılıç, Hakan Ünsal, Bülent Korkmaz ile davetliler yer aldı.

Nur Tatar ve Recep Topal, Sancaktepe'nin gururu oldular

Sancaktepe Belediyespor’lu sporcular uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarılar ile 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına adeta göz kırpıyor.

Güreşte Mayıs ayında Rusya’nın Dağıstan Özerk bölgesi’nde düzenlenen Serbest Stil Büyük Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milli takımı 61 kg’da temsil eden Sancaktepe Belediyespor güreşçisi Recep Topal Bronz madalya maçında karşılaştığı Belarus’lu Niurhun Skrabin'i mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Sancaktepe Belediyespor’un Tokyo 2020’de en büyük madalya umutlarından olan olimpiyat madalyalı tekvandocusu Nur Tatar Askari ise Rusya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 67 kg’da final maçında Rus rakibine yenilerek Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

El Bab şehidi Selim Topal’ın adı er meydanında yaşatılacak

Türkiye'de özellikleri ile bir ilk olan ve bundan sonra yapılacak olan geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşlerine ev sahipliği yapacak olan er meydanı için ilk harç, düzenlenen törenle atıldı.

3 tarafı kapalı tribün olan ermeydanı sosyal donatı alanlarıyla birlikte buraya teşrif eden başpehlivanların hem dinlenebileceği, hem müsabaka yapacağı hem de vakit geçireceği bir mekan olmuş olacak. 4 ay gibi kısa sürede yapımı tamamlanacak olan Şehit Selim Topal Ermeydanı, 25 Ağustos’ta geleneksel yağlı güreş organizasyonuna hazır olacak

Haberin Devamı
YORUM YAZ