MENÜ

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul kaç derece?

İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Sorusu yaklaşık 20 milyon vatandaş tarafından merak ediliyor. İstanbul'da hava durumu nasıl? Sorususunun cevabı da aranıyor. İşte İstanbul ile alakalı hava durumu bilgileri ve tüm detaylar...

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul kaç derece?

İstanbul'da beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları büyük merak konusu. Ocak ayında olduğumuz şu günlerde kar yağışı merakla bekleniyor. İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul kaç derece? Soruları da büyük merak konusu. İşte İstanbul hava durumu ve kar yağışı ile ilgili bilgiler ve tüm detaylar...

9 OCAK VE 10 OCAK İSTANBUL HAVA DURUMU

9 Ocak Salı: İstanbul'da bugün puslu bir hava hakim, en yüksek sıcaklık 13 derece, en düşük sıcaklık 8 derece olması bekleniliyor. Nem oranı yüzde 94-87 arası. Rüzgar saatte 21 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

10 Ocak Çarşamba: İstanbul'da Çarşamba günü "çok bulutlu" hava etkisini göstermesi tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık 12 derece, en düşük sıcaklık ise 7 derece. Nem oranı yüzde 93-83 arası. Rüzgar saatte 23 km hızda esmesi bekleniliyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'a kar yağışı konusunda geçtiğimiz gün Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse bir açıklamada bulunmuş, "Son 15 yıllık verilere göre, geçen yıl İstanbul 6-7 Ocak'ta yoğun kar yağışı gözüktü. Ondan önceki yıllarda ise kar yağışları genellikle ocak ortasında başlayıp ve şubat ortasına kadar devam etmiş. Kar yağışının marta sarktığı dönemler ise 1887 ile 2012 kışı.

Genellikle İstanbul'da kar yağışına daha vakit var. Ocak 15'e kadar batı bölgelerinde kar yağışı gözükmüyor, ancak 20 Ocak'tan sonra ciddi bir soğuma bekleniyor. 20 Ocak'tan sonra İstanbul'da kar yağışlarının görüleceğini tahmin ediyoruz. Büyük ihtimalle İstanbul yarıyıl tatilinde kar yağışı alacak." ifadelerini kullanmıştı.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı Marmara Bölgesi’nde yer yer pus ve sisin etkili olması bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ile 4 derece üzerinde seyredecek.

Parçalı ve çok bulutlu geçecek bölgede, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisin etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette eseceği bölgede, pus ve sis nedeniyle sürücülere dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ UYARILARI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Trafikte aksama, hava kalitesinde azalma vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ...

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 8

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor 13

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 16

Adana: Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu 18

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 13

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sisli, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kar yağışlı 0

Diyarbakır: Az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli 15

ŞUBAT'TA NASIL OLACAK?

Şubat'ın başlamasıyla birlikte işler değişebilir ama genel olarak normalden ılık ve daha az yağışlı bir kış geçireceğiz. Bu hiç kar yağmayacak ya da hava hiç soğumayacak demek değil ama uzun vadede bunların miktarı ve/veya süresi daha az ya da daha zayıf olacak demek. Burada şunu da eklemek gerek; yağışla ilgili belirsizlik, kış sonu için yüksek.

Yani şu anki verilere göre yağışta, sıcaklıklardan daha zayıf bir öngörülebilirlik sözkonusu. Bu durum özellikle kuraklık konusunu daha güçlü biçimde gündeme almamızı gerektirebilir. Tarım bundan ciddi şekilde etkilenebilir. Enerji sektörü için de durum kayda değer, çünkü özellikle 2017 süresince doğu ve güneydoğu bölgelerimizde yeterli yağışlar düşmedi. Dağlık bölgelerdeki kar rezervleri hidroelektrik santraller için önemli. Yine rüzgar ve güneş enerjisi gibi meteorolojik duruma bağlı enerji kaynakları etkilenecektir. Öte yandan, normalden sıcak bir kış daha az doğalgaz tüketmemizi sağlıyor, bu da özellikle dışa bağımlı kaynaklar açısından pozitif bir etki.

KAŞ'TA AĞAÇLAR ÇİÇEK AÇTI

Aantalya'nın Kaş ilçesinde, ağaçlar, hava sıcaklığının 19- 20 derece olduğu ocak ayında çiçek açtı.

Hava sıcaklığının 19- 20 derecede seyrettiği Kaş'ta, özellikle Çukurbağ Yarımadası'nda kış mevsiminde ağaçlar çiçek açtı. Küçük bir dut ağacı, kış ortasında meyve verirken, baharda açan birçok bitki de ocak ayında çiçek verdi. İlçenin yüksek kesimlerinde de sarı diken güllerinin ve bitkilerin sapsarı çiçek açtığı görüldü. Öte yandan refüjlerdeki portakal ağaçları da beyaz renkte çiçek açtı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ