Arama

Popüler aramalar

Haftanın filmlerini Abbas Bozkurt yazdı: Arzuların cadısı

Dünya sinemasının en yetenekli isimlerinden Norveçli yönetmen JoachimTrier, Stephen King romanlarını hatırlatan sağlam bir gerilimfilmiyle karşımızda.

Haftanın filmlerini Abbas Bozkurt yazdı: Arzuların cadısı

Dünyevi zevklerden kaçan, Katolik bir ailenin kızı olan Thelma, son dönemde beyazperdede gördüğümüz, özel güçlerle donatılmış onca “süper kahraman”dan daha ilgi çekici bir karakter. Thelma, bir süper kahraman değil elbette, hatta başka devirde olsa onu cadı belleyip yakmak isteyenler de çıkardı muhakkak. Aslına bakarsanız, büyüme derdindeki, aşkla ve hayatla tanışma derdindeki bir genç kadın o.

Thelma’nın gücü aynı zamanda onun en büyük kabusu: Ne zaman bir şeyi gizlice arzu etse, arzusu gerçeğe dönüşüyor. Gizli arzu dediğimiz şeyler hiç de öyle masumane şeyler değil; bunu ilk kez çocukluğunda keşfediyor Thelma. Babası, onun arzularını bastırmak için, Katolik değerlerine daha çok sarılıyor, kızının her hareketini kontrol ediyor. Vakit gelip de Thelma üniversiteye gidince tüm hesaplar bozuluyor. Thelma bir kadına aşık oluyor. Arzularını bastırmaya çalışması ise felaketle sonuçlanıyor… Baştan sona gizemli atmosferini koruyan film, Kuzey ülkelerinden çıkma soğuk ve tekinsiz bir tona da sahip. Eğer bu hafta tek bir filme gidecekseniz, Joachim Trier imzalı ‘Thelma’ sizi pişman etmeyecektir.

Sıkı bir bilimkurgu takipçisiyseniz işler başka tabii, popüler sinemanın ustası Steven Spielberg’ün iddialı projesi ‘Başlat: Ready Player One’a çoktan bilet almışsınızdır. Ernest Cline’ın romanından uyarlayan filmde Spielberg, görsel olarak haz veren muazzam bir dünya kuruyor.

Kelebekler

Neredeyse tamamı bir gemide geçen ‘Sarmaşık’ta yarattığı karakterlerle sinemamıza uzun yıllar unutulmayacak bir film armağan eden Tolga Karaçelik, her yaptığını merak ettiğimiz genç yeteneklerden biri. Karaçelik’in yeni filmi ‘Kelebekler’ ABD’nin en köklü festivallerinden Sundance’te Dünya Sineması dalında Büyük Ödül’ü alınca, yönetmenin yetenekleriyle ilgili fikrimiz de perçinlenmiş oldu. Yolları yıllar önce ayrı düşmüş üç kardeşin babalarının çağrısıyla köylerine dönüşünü konu edinen ‘Kelebekler’ yönetmenin bir önceki filmi ‘Sarmaşık’tan hayli farklı bir türde, Amerikan bağımsız filmlerini hatırlatan bir uyumsuz kardeşler komedisinde deniyor şansını. Bağımsız yerli filmleri takip edenler kaçırmasın!

Haberin Devamı