MENÜ

En zevkli görev

Haftanın filmlerini Abbas Bozkurt yazdı: İlk ‘Görevimiz Tehlike’ filminin üzerinden tam 22 sene geçti. Tom Cruise artık 56 yaşında ama bu onun gökdelen tepelerinden, helikopterlerden atlayıp zıplamasına mani değil!

En zevkli görev

Evvela şunu söyleyelim, ‘Görevimiz Tehlike’ serisinin altıncı filmi, son yıllarda aksiyon namına gördüğümüz en iyi şey olabilir. 27 Temmuz’da tüm dünyada aynı anda vizyona girecek olan ‘Görevimiz Tehlike: Yansımalar’da artık ölmekte olan ‘aksiyon filmi zanaatı’nın yeniden dirilebileceğine şahit oluyoruz. Aslında formül çok da çetrefilli değil. Karakterlere, özellikle de ‘kötü adam’lara sağlam bir motivasyon, insani duygular vermek; sürekli canlı kalan bir merak duygusu yaratmak, iyi senaryo, iyi oyunculuklar ve aksiyon sahnelerinde makul oranda akrobatik hareketler... Bunların hepsi yeni ‘Görevimiz Tehlike’ filminde mevcut. Yıllardır türlü entrikaların ortasından başarıyla çıkmasını bilen karakterimiz Ethan Hunt’ın öyküsünü nihayete erdirecek olan filmin kamera arkasında, kült film ‘Olağan Şüpheliler’ ile En İyi Senaryo Oscar’ı kazanan Christopher McQuarrie var. Kendisi, serinin gişe rekorları kıran beşinci filminin de yönetmeni.

Haberin Devamı

Yeni filmde, Ethan Hunt yine zamana karşı yarışıyor ancak bu sefer eli giderek zayıflıyor. Sırtını nereye dayasa oradan ihanete uğruyor. CIA’le arası açılan Hunt her eylemi sorgulanan bir ajana dönüşüyor. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, dünyayı bir felaketin eşiğinden kurtarmak için didinirken, peşine bir dolu tetikçi takılıyor... Böyle anlatınca sıradan bir ‘dünyayı kurtaran Amerikan ajanı’ filmi gibi gözükebilir; ancak emin olun, film aksiyon sinemasının zirvelerinden biri. Birkaç patlamış mısır kartonunu bitirebileceğiniz kadar uzun ve temposu neredeyse hiç düşmüyor! Aksiyon filmlerinden koşarak kaçanlardansanız bu hafta sizi mutlu edecek başka filmler mevcut. Harvey Keitel ve Toni Collette gibi oyunculara sahip komedi ‘Madame’ ve ‘Harry Potter’ın yapımcılarının çok konuşulan bir çizgi romandan uyarladıkları ‘Dev Avcısı’ menüde dikkati çekenlerden. Başka Sinema’da izlenebilecek olan ve bu toprakların en büyük yazarlarından birini daha yakından tanımanıza olanak sağlayacak belgesel ‘Yaşar Kemal Efsanesi’ ise edebiyat tutkunlarına hitap ediyor.

Haberin Devamı

Sıkı Dostlar

Bir Richard Linklater filmini iyi yazılmış diyaloglarından ve kanınızın kaynamasına neden olan muhabbetkeş karakterlerinden tanıyabilirsiniz. Amerikan sinemasının en özgün seslerinden biri olan Linklater’ın yeni filmi ‘Sıkı Dostlar’ 30 yıl önce Vietnam’da savaşırken tanışan üç adamı bir araya getiriyor ve onların hayal kırıklıklarını, yaşam muhasebelerini anlatıyor. Linklater’ın mizah ve melankoliyi yine kendince harmanladığı filmde ‘Breaking Bad’den tanıdığımız muhteşem oyuncu Bryan Cranston başrolde.

YORUM YAZ