MENÜ

Dünya'nın 'düz' olduğuna inanan gençlerinin sayısı artıyor

Dünya’nın ‘düz’ olduğuna dair komplo teorileri özellikle gençler arasında hızla yayılıyor. Bu teoriyi savunanlar, Dünya’nın gerçek şeklinin düz olduğunu ve bunun insanlardan saklandığını iddia ediyor.

Dünya'nın 'düz' olduğuna inanan gençlerinin sayısı artıyor

“Dünya düzdürcüler”in (Flat Earthers) sayısı gittikçe artarken, bu konuya ciddi olarak kafaya takmış olanların ‘Düz Dünya Topluluğu’ (Flat Earth Society) adında bir de grubu bulunuyor. Tesla Motors’un dahi girişimcisi Elon Musk da bu grupla birçok kez alay etse de, grubun argümanları gençleri şimdiden etkilemiş gibi görünüyor.

GENÇLER ŞÜPHELİ

İngiltere merkezli araştırma şirketi YouGov, ABD’de yaptığı bir araştırmada, 18-24 yaş arasındaki gençlerin sadece yüzde 66’sının Dünya’nın yuvarlak olduğunu düşündüğünü belirtti. Ancak özellikle 2000’li yıllarda doğan gençler, bu konuya daha da şüpheli yaklaşıyor. Henüz küçük bir oranda olsa da endişe verici bir biçimde, ankete katılanlar 18-24 yaş arası gençlerden yüzde 9’u, “Dünya’nın yuvarlak olduğuna inansa da son zamanlarda bu konuda şüphe duyduklarını” belirtti.

Hülya Avşar kendi filminin kapağı için soyundu

Haberin Devamı
YORUM YAZ