MENÜ

Dolar, Euro kaç TL oldu? Dolar - Euro fiyatı!

Corona Virüs nedeniyle piyasalarda Dolar ve Euro yükselişti. Altın fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. Peki, Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar, Euro kaç TL oldu? Dolar - Euro fiyatı!

Dolar, Euro kaç TL oldu? Dün yüzde 1.5'in üzerinde artışla 6,44'e kadar yükselen dolar bu sabaha sınırlı düşüşle başladı. Bugün dolar/TL 6,42 seviyesinde seyrediyor. Euro/TL ise 7,14'ten işlem görüyor. Corona virüs salgını global piyasaları vurmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Dolar, Euro kaç TL oldu Dolar - Euro fiyatı

Dün merkez bankalarının faiz indirimleri ve hükümetlerin parasal destek açıklamalarına rağmen tüm büyük borsalarda yüzde 10 civarında düşüşler yaşandı.

ABD'de Dow Jones endeksi yüzde 12,9 düşüşle 1987'deki 'Kara Pazartesi'den bu yana en büyük kaybını yaşadı. S&P 500 endeksi yüzde 12,0, Nasdaq endeksi yüzde 12,3 düşüş gösterdi.

Fed önceki gün sürpriz bir hamleyle fonlama faizini % 0 – 0.25 aralığına çekti. Tahvil alımlarını en az 700 milyar dolar artırma taahhüdünde bulundu. Ancak bu adımlar küresel piyasalarda iyimserlik oluşturmaya yetmedi.

Fed ve küresel Merkez bankalarının koordineli faiz indirimleri devam ederken bu hafta da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edilecek. Bankanın son gelişmeler ışığında beklentilerin üzerinde faiz indirimi yapabileceği görüşleri var.

Haberin Devamı

Dün Fed'in 100 baz puanlık sürpriz faiz indirimine rağmen Dolar/TL yükselişini sürdürdü. Geçen haftayı 6.31 civarında tamamlayan kur bu sabah itibariyle en düşük 6.2826'i görmesinin ardından yükselişe geçerek 6.41'i test etti. Euro 7.07'den 7.17'ye, sepet kur 6.70'ten 6.78'e yükseldi. BIST 100 Endeksi %7'nin üzerinde düşüşle 3 Haziran'dan beri ilk kez 90 bin puanın altına geriledi. Bankacılık endeksinde düşüş % 6'yı aştı.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS'i 535 baz puanla Eylül 2018'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Alan Yatırım koronavirüs salgınına yönelik haberlerin gündemde kalmaya devam etmesi ve dolar likiditesine yönelik endişelerle birlikte TL varlıkların satış baskısı altında kalmasına neden olabileceğini belirtti.

Şeker Yatırım "Fed'in faiz indirimi ve parasal genişleme açıklaması her ne kadar gelişmekte olan ülke para birimleri için destekleyici olsa da, piyasaların asıl derdi tıbbi araçların bulunması olduğundan pek bir tepki gözlemlenemedi. Kurun 6.3370 üzerine yerleşmesi durumunda 6.39 ve 6.45 dirençleri takip edilebilir." değerlendirmesini yaptı.

"KOORDİNELİ İNDİRİMLERLE TCMB'DEN DE İNDİRİM GÖREBİLİRİZ"

Fed dün akşam sürpriz bir hamleyle fonlama faizini % 0 – 0.25 aralığına çekti. Tahvil alımlarını en az 700 milyar dolar artırma taahhüdünde bulundu. Fed ve küresel Merkez bankalarının koordineli faiz indirimleri devam ederken bu hafta da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edilecek.

YORUM YAZ