MENÜ

Deprem sonrası spor camiasının acı kayıpları...

Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketinde, spor camiasından çok sayıda isim hayatını kaybetti. Felaketin 5. gününün sonunda, yine üzücü haberler gelmeye devam etti.

Deprem sonrası spor camiasının acı kayıpları...

Asrın felaketi olarak tarif edilen ve Türkiye'nin 10 ilini etkileyen 2 büyük deprem sonrası herkes umutla enkaz altındaki yakınlarının çıkartılmasını beklerken, birçok kişi de ailesini, yakınını kaybetti. Spor camiasında da birçok branşta sporcular, antrenörler, teknik ve idari ekipteki isimler deprem felaketinde hayatını yitirdi. Felaketin 5. gününün sonunda, yine üzücü haberler gelmeye devam etti.

Haberin Devamı

4 güreşçimiz daha vefat etti

Güreşte, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sporcularının kaldığı binanın yıkılmasıyla enkaz altında birçok sporcu kalmıştı. Çalışmalar sonrası 8 güreşçimiz (Muhammed Gül, Hamza Çelik, Yusuf Eskisarılı, Ömer Faruk Çayır, Sezer Yıldız, Utku Doğan, İbrahim Kar, Mehmet Emin Demir) sağ olarak kurtarılırken 4'ü vefat etmiş (Ahmet Taş, Mehmet Eskisarılı, Ali Gürsoy, Aslan Ekiz), 4'nün deenkaz altında çıkarma çalışmaları devam etmişti. Maalesef 4 isimden de üzücü haber geldi. Son olarak Eray Şimşek, Halil İbrahim Erdine, Hasan Sarıtürk, Ozan Datlı ve Ahmet Durman'ın da cansız bedenlerine ulaşıldığı belirtildi.

KKTC kafilesinden 16 kişi hayatını yitirdi

Adıyaman'da çöken otelin enkazında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen voleybol takımı kafilesinden 16 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ortaokullar arası spor müsabakaları için KKTC'den gelen kız ile erkek voleybol kafilesinden üzücü haber geldi. Adıyaman'da çöken otelin enkazında Kuzey Kıbrıslı voleybol takımı kafilesinden 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Takımın antrenörü Osman Çetintaş’ı yaşamını yetirdi.

Haberin Devamı

Malatya BBSK'nın3 sporcusu daha vefat etti

Voleyboldaki kayıp haberleri maalesef Malatya ve Kahramanmaraş'tan da geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden Resul Gün, Görkem Can Gündüz ve Tunahan Yıldız'ın depremde vefat ettiği belirtildi. Türkiye Voleybol 2. Ligi 5. Grup'ta mücadele eden Malatya ekibinde toplamda 5 sporcu hayatını kaybetti. Daha önce de Mehmet Can Ağırbaş ve Murat Çiloğulları'nın vefatı duyurulmuştu. Kahramanmaraş Kadın Voleybol Takımı yardımcı antrenörü Ümit Can Doğan, Oturarak voleybol sporcusu Hacı Kalaycı’nın da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Cimnastik antrenörü Fatma Özbaytemir'i kaybettik

Türkiye Cimnastik Federasyonu, antrenörlerinden Fatma Özbaytemur'un Kahramanmaraş merkezli ve10 ili etkileyen depremlerde Adıyaman'da enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini duyurdu. Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Mehmet Akan ile Hatay Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü oyuncusu Arif Özdemir'in depremde vefat ettiği belirtildi.

YORUM YAZ