MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak...

28 Mayıs 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, cumhurbaşkanı yardımcısı ve kabinesini açıkladı. Yeni Gençlik ve Spor Bakanı, Osman Aşkın Bak oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak...

28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan ve 13. Cumhurbaşkanı olmaya hak kazanan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Meclis'te yemin ederek görevine resmen başladı. Merakla beklenen yeni kabine belli olurken hangi isimler hangi bakanlıkların başına geçecek sorusu da cevap buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, cumhurbaşkanı yardımcısı ve kabinesini açıkladı. Konuşmasında, ülke demokrasisinin gücüne güç katan bir seçim sürecini daha tamamladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke tarihinde pek çok ilke sahne olan seçimlerin, Türkiye’ye ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak...

Türkiye’nin, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sadece seçim yapmayıp, aynı zamanda gelecek asrının nasıl olacağına da karar verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Milletimiz, iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline de sahip çıkmıştır. Türkiye, bugün dünden daha güçlüdür. Demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarınlarımız 28 Mayıs öncesine göre daha aydınlıktır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa tercihini demokratik usullerle yansıtan 54 milyondan fazla vatandaşımızın her birine teşekkür ediyorum. Yurtdışındaki kardeşlerimizi her iki seçimde de ülkemize karşı sorumluluklarını bihakkın yerine getirdikleri için ayrıca tebrik ediyorum. Şahsımı, bir kez daha Cumhurbaşkanlığına layık gören 27 milyon 835 bin vatandaşımıza hassaten şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakındaki ortaklarımıza destekleri için teşekkürlerimi iletiyorum.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak...

Yeni kabineyi açıklamadan önce şimdiye kadar beraber çalıştıkları, nice sorunu birlikte çözdükleri, nice badireyi beraber aştıkları eski kabine üyelerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi sizlerle Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak için birlikle yol yürüyeceğimiz yeni kabine üyelerimizi paylaşmak istiyorum” diyerek, cumhurbaşkanı yardımcısı ve kabinesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak...

İŞTE YENİ KABİNE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdulkadir Uraloğlu

YORUM YAZ