MENÜ

Arefe Günü resmi tatil mi? Arefe Günü (bugün) bankalar, kargolar, marketler ve noterler açık mı?

Yurt genelinde Kurban Bayramı hazırlıkları devam ediyor. 28 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek. Bayram dolayısıyla kamu kurumu çalışanları 9 gün idari izinli sayılırken, bankalar, kargolar, marketler ve noterlerin alışma durumu araştırılmaya başladı. Arefe Günü resmi tatil mi? Arefe Günü (bugün) bankalar, kargolar, marketler ve noterler açık mı? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Arefe Günü resmi tatil mi? Arefe Günü (bugün) bankalar, kargolar, marketler ve noterler açık mı?

26-27 Haziran tarihlerinin Kurban Bayramı tatili kapsamına alınmasıyla vatandaşlar bugünün resmi tatil olup olmadığını araştırıyor. Bayram öncesinde SGK, nüfus müdürlükleri, noter, banka, hastane ve sağlık ocaklarında işlem yapmak isteyenler hangi kurumların kapalı olduğunu merak ediyor.

Haberin Devamı

2023 Kurban Bayramı ne zaman?

27 Haziran 2023 Salı: Kurban Bayramı arife günü

28 Haziran 2023 Çarşamba: Kurban Bayramı 1. gün

29 Haziran 2023 Perşembe: Kurban Bayramı 2. gün

30 Temmuz 2023 Cuma: Kurban Bayramı 3. gün

1 Temmuz 2023 Cumartesi: Kurban Bayramı 4. gün

2023 Arefe Günü resmi tatil mi?

Kurban Bayramı arefe günü 2023 yılında 27 Haziran Salı gününe tarihine denk geliyor. Bayramın birinci günü 28 Haziran Çarşamba günü olacak. 27 Haziran salı günü arefe günü yarım gün resmi tatil olacak.

2023 Arefe Günü bankalar açık mı? Bankalar bugün saat kaça kadar açık?

Arefe günü bankalar kaça kadar açık, tatil mi, çalışıyor mu soruları gündemdeki yerini almış durumda. 27 Haziran Kurban Bayramı Arefe günü olarak idrak edilecek. İdari izin sadece kamu çalışanlarını kapsamaktadır. Bankaların, Borsa İstanbul'un çalışma prensibine göre açık olmasından kaynaklı olarak 9 günlük idari izinden yararlanamıyorlar. Yarım gün olarak değerlendirilen resmi tatilde bankaların öğle saatlerine kadar hizmet vermesi bekleniyor. 

Haberin Devamı

Bankalar ne zaman açılacak?

27 Haziran’da bankaların öğlen 12.00 ya da 13.00'a kadar açık olması ve 28 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında kapalı olması bekleniyor. Sonuç olarak; tüm bankalar 3 Temmuz 2023 Pazartesi itibarıyla yeniden işlem yapmaya başlayacak.

2023 Arefe Günü kargolar açık mı? Kargolar bugün saat kaça kadar açık?

Kurban Bayramı sebebiyle kargo firmalarının birçoğu bayram tatili süresinde çalışmayacak. Ancak kargolar, arefe günü olan 27 Haziran Salı günü 09.00 ile 12.30 saatleri arasında dağıtım yapacaklar. Bayram tatili sonrasında kargo alımları ve dağıtımları 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

2023 Arefe Günü marketler açık mı? Marketler bugün saat kaça kadar açık?

A101, BİM ve ŞOK gibi zincir marketlerin arefe günü kapalı olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Daha önceki dini bayramlar göz önünde bulundurulduğunda arefe günü A101, ŞOK ve BİM müşterilerine hizmet vermeye devam etmişti.

2023 Arefe Günü noterler açık mı? Noterler bugün saat kaça kadar açık?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı için ilan edilen 9 günlük resmi tatil memurları kapsadığından 26 - 27 Haziran tarihlerinde noterler açık olmayacaktır. Ancak bayam tatili boyunca nöbetçi noterler hizmet verecektir.

 

YORUM YAZ