MENÜ

Turgay Büyükkarcı: 'İşimizi şansa bırakmıyoruz, planlı büyüyoruz'

Dört büyüklerin toplam borcunun 22 milyar TL’ye ulaştığı Türk futbolunda borçsuz bir spor kulübü örnek yapılanmasıyla dikkat çekiyor. Karşıyaka Spor Kulübü 20 milyon dolar borcunu sıfırlamaya doğru gidiyor. Basketbol, voleybol, yelken ve teniste istikrarlı başarıya imza a atarken, futbolda ise play-off’u kıl payı kaçırdılar.

Turgay Büyükkarcı: 'İşimizi şansa bırakmıyoruz, planlı büyüyoruz'

Fanatik.com.tr - Özel Röportaj

Haberin Devamı

Türk futboluna örnek bir model geliştiren borçsuz Karşıyaka Futbol Kulübü’nün başkanı Turgay Büyükkarcı, İzmir’de hayata geçirdikleri ve Türk futbol için örnek olacak yapılanmayı Fanatik.com.tr’ye anlattı.

MENAJERİ DÜN AKŞAM TRİBÜNDEYDİ

İlk olarak beş yılınızdan bahseder misiniz? Siizn için nasıl geçti bu süre?

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Karşıyaka Spor Kulübü’nün sürdürebilir bir geleceğe sahip olması için çalışmalara başladık. Günü kurtaran popülist söylemleri tercih etmedik, sözler verdik ve hepsini de birer birer hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Kulübümüzün 20 milyon dolara yakın borcunu bitirmek en büyük hedefimiz, 100 dönümlük toplam değeri 150 milyon dolar olan araziyi altyapımızın hizmetine sunduk. Kurumsal yapılanmayla birlikte dijitalleşen, yeni gelir modelleri yaratan ve geleceği gören bir vizyonla çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Stadyum konumuzu da çok kısa sürede nihayete erdireceğiz taraftarlarımızın hiç şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

Futbol şubeniz hakkında neler söylemek istersiniz?

Sezon başı hedeflediğimiz yerde değiliz ve bu beni de tüm Karşıyakalılar gibi çok üzüyor. Futbolda elbette istediğimiz noktada değiliz, bunu saklamıyoruz. Fakat baktığımızda bu sene play-off’u kıl payı kaçırdık, geride kalan sezonlarda dört dönem transfer yasağımız vardı.  Uzun bir süre elimiz kolumuz bağlı şekilde devam ettik. Taraftarımız tepkisinde çok haklı. Onlar gönül verdikleri armanın layık olduğu yerde olmasını istiyor. Bizlerde yöneticiler olarak o hedeflere ulaşmak için tribünlere gelen bu renklere gönülverenleri mutlu etmek için çalışmak zorundayız.  Elbette her Karşıyakalı başarıyı sonuna kadar hak ediyor ama başarıdan önce halletmemiz gereken konularımız vardı, sportif başarı için idari ve mali yapılanma ile tohumlarımızı attık. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren planlı ve programlı çalışıyoruz. İşimizi şansa bırakmıyoruz. Futbola karşılayacağımızın çok üstünde yatırıp yapıp, üç senede Süper Lig’e çıkabiliriz ama sonrasında paraşütsüz bir düşüş kaçınılmaz şekilde bizleri bekler. Kontrolsüz büyüme ile zirveye çıkarsınız ama zirvede kalamazsınız. Biz zirveye çıkmayı elbette istiyoruz ama asıl amacımız ve çalışmamız zirvede uzun yıllar kalmak için. Frensiz Süper Lig’e çıkıp, sonrasında paraşütsüz düşen bir takımı bizden sonra gelenler teslim edip Karşıyaka’ya ihanet etmeyeceğiz. Daha önce de söylediğim gibi Süper Lig’e çıkmak istiyoruz ama planlı ve doğru şekilde yapılanarak en kısa sürede sportif başarı elde edeceğiz.

Haberin Devamı

 

Turgay Büyükkarcı: İşimizi şansa bırakmıyoruz, planlı büyüyoruz

Basketbolda Türkiye’de bir marka yarattınız? Bu sezonu değerlendirir misiniz?

Basketbolda Karşıyaka ekolünü artık herkesin kabul ettiğine inanıyorum. Avrupanın en zor ve bütçeli ikinci liginde tepeye oynuyoruz. Bu sene yepyeni bir takım kurduk. Çok kısa sürede çok iyi kaynaşmış bir takım oldular, güvenimizi boşa çıkarmadılar ve bu sene de play-off’ta ev sahibi avantajını elde ettik. Kendimizden kat kat daha fazla bütçeli takımlarla baş ederken, Karşıyaka taraftarına gurur veren bir oyun oynadık. Birinci önceliğimiz her zaman bu oldu ve bundan şaşmadığımız için takımıma teşekkür ederim. Önümüzde play-off’lar var, amacımız şampiyonluğu bir kez daha İzmir’e getirmek.  Karşıyaka taraftarı muhteşem bir taraftar. Zaten bu kadar büyük bir organizasyonun tek nedeni onlar. Biz taraftarı olan, ekolü olan bir kulübüz. O yüzden de Karşıyaka taraftarı her sene takımını desteklediği gibi dünyanın her yerinde takımı

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde 100 dönümlük bir arazi anlaşması yaptınız, bunu biraz anlatır mısınız?

Hayallerimizden biri olan altyapı tesislerini kulübümüze kazandırdığımız için çok mutluyum. Bir çok hayali beş senelik görev sürecimiz boyunca ekip arkadaşlarımla birlikte başardık. Göreve geldiğimizde tesisleşme demiştik, onun da ilk adımlarını geçtiğimiz haftalarda attık. Bu tesis önce hayalimiz, sonra hedefimizdi şimdi de gerçek oluyor. Kulübümüze devrini tamamladığımız 150 milyon dolar değerindeki bu arazi Karşıyaka’mızın yarınlarını garantiye alacak. 111 yıllık hayali gerçekleştiriyoruz. Burası Karşıyaka için çok özel bir yer olacak. Burada genç fidanlar toprakla buluşacak. Karşıyaka için tarihteki en önemli kazanım olacak. Projede 6 kort, 6 salon, 6 futbol sahası, amfi tiyatro, çocuk parkları yer alacak. Karşıyaka için bu tesisle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Destekleri için Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, her zaman yanımızda olan Sayın Hamza Dağ'a teşekkür ediyorum.  

Haberin Devamı

Turgay Büyükkarcı: İşimizi şansa bırakmıyoruz, planlı büyüyoruz

 

Tesis konusu açılmışken, Karşıyaka’nın yeni stadı konusundaki gelişmeler ne durumda?

Göreve geldikten sonra kulüp üyelerimize ve taraftarlarımıza önce borçları temizleyeceğimizi, ardından transfer yasağını açacağımızı sonrasında tesisleşme ve sportif başarının sözünü vermiştik. Hepsini sırasıyla yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Altyapı tesislerimizin ardından şu an için önceliğimiz yeni stadımız. Taraftarlarımız bu konuda sabırsız ve haklılar da. Ama onlardan çok az daha zaman rica ediyorum. Karşıyakalılara layık bir stadyum için çok kısa süre kaldı. Bugüne kadar hayata geçireceğimizi söylediğimiz ve gerçekleştirdiğimiz konularda olduğu gibi stadyum konusunda da bize güvenmelerini istiyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Kulüp başkanı kimliğimden önce bir Karşıyaka taraftarı olarak kulübümüzün geleceği için çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü açık yüreklilikle söylemek isterim. Elbette bazı konularda istediğimiz noktada değiliz ama resmin büyüğüne baktığımızda ligimizin çok üstünde bir sportif yapılanmaya sahip bir kulübüz. Özellikle son dönemde, sosyal medyada bazı troller üzerinden futbolda play-off şansımız olduğu dönemde kulübümüzün sportif durumu üzerinden bizleri yıpratmaya çalıştılar. Taraftarlarımızdan ricam, Karşıyaka Spor Kulübü liglerinin çok üstünde bir kulüp ve sportif başarıyı da yakalayacağımızdan şüpheleri olmasın. Karşıyaka başarıyı ötelemez ama gözü kapalı ve plansız bir hırsla da başarı gelmez. Sırada sportif ve özellikle futbolda özlenen başarıyı da aynı kurumsallaşma ve finansal yönetimde başardığımız gibi üzerine koya koya getirmek var.

 Turgay Büyükkarcı: İşimizi şansa bırakmıyoruz, planlı büyüyoruz

YORUM YAZ