MENÜ

Pınar Karşıyaka'da sıra şampiyonlukta

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde lider Türk Telekom'u normal sezonda Play-Off yarı finalinin ilk maçında oynanan 3 maçı da kaybetmesi ve saha dezavantajına rağmen üst üste 3 kez yenerek 8 yıl sonra finale çıkan Pınar Karşıyaka, gözünü bu kez şampiyonluğa dikti.

Pınar Karşıyaka'da sıra şampiyonlukta

Son kez finale çıktığı 2014-2015 sezonunda Anadolu Efes'i yine saha dezavantajı ve ilk maçı kaybetmesine rağmen art arda 4 kez yenerek şampiyon olan Kaf-Kaf, finalde yine lacivert-beyazlılarla eşleşti. Son 3 sezondur uygulanan yeni statüde finalde 4 yerine 3 maç kazanan taraf şampiyon olacak.

Haberin Devamı

Normal sezonda son haftalarda yaptığı çıkışla Pınar Karşıyaka'nın tek basamak üzerinde üçüncü sırayı elde eden Anadolu Efes, seride saha avantajını da aldı. 13 Haziran Salı akşamı saat 20.00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayacak şampiyonluk serisinde ikinci maç 15 Haziran Perşembe yine İstanbul'da olacak. Üçüncü maç 17 Haziran Cumartesi günü Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda, gerek olursa dördüncü maç da 19 Haziran Pazartesi yine İzmir'de oynanacak. Seri beşinci maça uzarsa 21 Haziran'da İstanbul'da bitecek. Daha önce 1987 ve 2015'te şampiyonluğa ulaşan İzmir ekibi kupalarını üçlemeye çalışacak.

2015'TE BAŞARDI

Bu sezon Play-Off'ta çeyrek finalde Bursaspor'u 2-0'la geçtikten sonra yarı finalde normal sezon lideri ve EuroCup finalisti Türk Telekom'u seriye saha dezavantajıyla başlayıp 3-1'le eleyen Pınar Karşıyaka, son kez şampiyon olduğu 2015'te de kendinden üst sıradaki rakiplerini dize getirip zafere ulaştı. O sezon Antrenör Ufuk Sarıca önderliğinde ligi yine dördüncü bitirdikten sonra Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Fenerbahçe'yi yarı finalde 3-1 yenen Karşıyaka, yine Sırpların dünyaca ünlü antrenörü Dusan Ivkovic yönetimindeki Anadolu Efes'i ilk maçı kaybedip üst üste 4 kez yenerek şampiyon oldu.  

Haberin Devamı

ANADOLU EFES'E BU SEZON YENİLMEDİ

Pınar Karşıyaka, Euroleague'de 2021 ve 2022'de peş peşe 2 şampiyonluk yaşayarak tarihe geçen Anadolu Efes'i bu yıl normal sezonda iki kez yenmeyi başardı. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı rakibini ilk maçta deplasmanda uzatmada 112-111 yenen Karşıyaka, evindeki rövanşı da 98-83 kazandı. Daha önce A Milli Takım'da Ergin Ataman'ın yardımcılığını yapıp ardından başantrenörlüğü devralan Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, takımıyla 8 yıl sonra çıktığı lig finalinde yine Ataman'a ve basketbolculuk kariyerinde şampiyonluklar yaşadığı, başantrenör olarak da çalıştırdığı eski takımı Anadolu Efes'e konuk olacak. Karşıyaka finallerde tarihinde üçüncü kez Anadolu Efes'le eşleşecek. İki takım daha önce 1984 ve 2015'te final oynadı.

FİNALLERE AMBARGO

Haberin Devamı

Basketbolda İzmir'in yıllardır ulusal ve uluslararası markası olan Pınar Karşıyaka, Ufuk Sarıca yönetiminde finallere ambargo koydu. Karşıyaka'da toplamda 8'inci sezonunu geçiren başarılı çalıştırıcı takımını Türkiye ve Avrupa'da finallere taşıdı. Sarıca, Karşıyaka'ya 2012-2013 sezonunda ilk görev yılında FIBA Eurochallenge'ta tarihinin ilk finalini oynattı. Kaf-Kaf finalde kupayı 17 sayı farkla öne geçmesine rağmen 1 sayıyla kaçırdı. 2014'te Pınar Karşıyaka'ya Ankara'daki finalde Anadolu Efes'i yenerek tarihinin ilk Türkiye Kupası şampiyonluğunu da kazandıran Sarıca, aynı yıl 27 sene sonra kulübü Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı getirdi.
2014-2015 sezonunda Karşıyaka'ya 28 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu yaşatıp, Cumhurbaşkanlığı Kupası finali ve Euroleague'e taşıyan Ufuk Sarıca, 2016'da ayrıldığı kulübe 2019'da geri dönerek başarı çıtasını yukarı çekmeye devam etti. Pınar Karşıyaka, Ufuk Sarıca yönetiminde 2021'de FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Rusya'da İspanyol ekibi Burgos'la final oynayarak Avrupa ikincisi oldu. Sarıca, takımını bu sezon da 8 sene sonra ligde şampiyonluk yolunda finale taşımayı başardı. Karşıyaka'nın 2015'teki şampiyonluğundan sonra ligde son 6 sezonda ya Fenerbahçe ya da Anadolu Efes şampiyon olmuştu. 

Haberin Devamı

SARICA: YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK

Pınar Karşıyaka'nın hayallerini yıllardır gerçeğe çeviren Antrenör Ufuk Sarıca, "Umarım yolun sonu şampiyonluk olur" dedi. Sarıca, "Oyuncularımı ve ekibimi tebrik ediyorum. Büyük bir mücadele verdik. 1-0'dan sonra üst üste üç maç kazanmak kolay değildi. Türk Telekom'u tebrik ediyorum. Bugün de sonuna kadar maçın içindeydiler, önemli bir özellik bu. Ancak biz hak ettik. Yeni bir ekibiz. Biz şimdi rakibimiz olan Anadolu Efes gibi şampiyonluk için bu takımı kurmadık ama yolda büyüdük. Özelliklerimizi geliştirdik. Avrupa'da belki istediğimiz gibi olmadı ama yeni 12 oyuncu ile her yere yetişemiyoruz. Koç olarak gurur duyuyorum. 8 yıl sonra finale kaldık. O sezon da dördüncüydük. Umarım yolun sonu hayalimiz olan şampiyonluk olur" dedi.

Haberin Devamı

YASAK KALKSIN TALEBİ

Karşıyakalı taraftarlar yarı finalin son maçı sonrası uyumadı. Yeşil-kırmızılılar geç saatlere kadar finali kutladı. Basketbol Federasyonu yönetimine final serisi öncesi çağrı yapan Karşıyakalılar, ligde sezon başından beri uygulanan deplasman yasaklarının finalde iki takım için de kaldırılmasını talep etti. Karşıyakalılar, dünyada hiçbir final serisinin taraftarsız oynanmadığını belirtti.

SERİ SONUNDA ROLLER DEĞİŞECEK

Pınar Karşıyaka'nın Anadolu Efes'le oynayacağı finalin ardından İstanbul ekibinde değişiklik yaşanacak. Anadolu Efes'te Antrenör Ergin Ataman sezon sonu ayrılıp daha önce anlaştığı Yinan ekibi Panathinaikos'un başına geçecek. Anadolu Efes'i ise Karşıyaka'nın yarı finalde elediği normal sezon lideri Türk Telekom Antrenörü Erdem Can çalıştıracak.

VITTO BROWN'DAN MÜTHİŞ PERFORMANS

Sezon başında kadrosunu tepeden tırnağa değiştirerek finale çıkan Pınar Karşıyaka'da sezon başında alınan yeni yabancılardan Vitto Brown, parkelerde olduğu kadar şarkıcılıktaki yeteneğiyle de konuşuluyor. Sosyal medyada Soner Sarıkabadayı'nın Buz şarkısını Türkçe seslendirmesiyle gündem olan ABD'li uzun forvet, Türk Telekom'u eleyip finale çıktıktan sonra taraftarların isteğiyle salonda mikrofonu eline alıp yeşil-kırmızılılarla birlikte aynı şarkıyı seslendirdi. Karşıyaka'da yarı final serisinde Delgado, McCollum, Angola, Jaylon Brown, Kenan ve Thomas gibi isimler de müthiş performansla oynadı.

YORUM YAZ