MENÜ

Pınar Karşıyaka saatlerce İsrail Havalimanı'nda bekletildi

Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nda İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem'i 86-84 yenen Pınar Karşıyaka'nın kafilesi, İsrail Havalimanı'nda saatlerce bekletildi.

Pınar Karşıyaka saatlerce İsrail Havalimanı'nda bekletildi

Karşıyaka, geçen sezon final oynadığı FIBA Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu ilk maçında İsrail'in Hapoel Jerusalem takımına konuk oldu.

Haberin Devamı

Temsilcimiz son 3 saniyeye 2 sayı geride girdiği maçta, ABD'Li kısa forveti Colson'un 3'lüğü Karşıyaka'nın maçı 86-84 kazanmasını sağladı. Bu dakikadan sonra ise büyük bir skandal yaşandı. İzmir ekibinin kafilesi, İsrail Havalimanı'nda saatlerce bekletildi, ardından 02.00'de havalimanının kapatılması gerekçe gösterilerek temsilcimizin Türkiye'ye uçuşuna saat 05.00'te izin verildi!

İsrail’e özel uçakla giden İzmir temsilcisi, 6 Ekim gecesi 01.30’da aynı uçakla İzmir’e dönecekti. Ancak İsrailli güvenlik görevlileri kafileyi 1 saatten fazla süre çantalarını tek tek aramak amacıyla bekletince, Pınar Karşıyaka’yı götürecek uçak planlanan uçuş saatinde havalanamadı. Bu süre zarfında takım, uçaktan inerek terminale geri döndü ve uçuşun 05.00’te gerçekleştirilmesi sonrası ancak sabah 07.30 sıralarında Türkiye’ye dönebildi.

Haberin Devamı

Çınar: Maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı

Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar olayla ilgili konuştu. Çınar, Tel Aviv’deki havalimanında bekletildikleri için yaklaşık 4 saatlik gecikmeyle Türkiye’ye dönebildiklerini belirterek, "İsrail’den dönerken havalimanında maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı" dedi. Selim Çınar, yaptığı açıklamada, FIBA Şampiyonlar Ligi’ne İsrail deplasmanında aldıkları galibiyetle başladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

'Yersiz ve anlamsız'

Sezon başında hem Türkiye’de hem Avrupa’da yollarına kayıpsız devam etmek istediklerini kaydeden Çınar, "Büyük ölçüde yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen dün çok önemli bir galibiyet aldık. Ancak İsrail’den dönerken havalimanında maruz kaldığımız muamele bizi şaşırttı. Özel uçakla gittiğimiz ülkede sadece 32 saat geçirdikten sonra aynı kafile ile sorunsuz şekilde ayrılabilecekken güvenlik kontrolü gerekçesiyle havalimanında 4 saat bekletildikten sonra dönmek zorunda kaldık. Açıkçası yersiz ve anlamsız bulduğumuz bu uygulama, takıma ve kafileye rahatsızlık vermekten öteye geçmedi. Uygulamayla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmadı" dedi.

İZMİR (AA)

YORUM YAZ