MENÜ

Pereira'nın yıldızı çok, ideal 11'i yok

Sezon başında yaptığı transferlerle adından söz ettiren Fenerbahçe, kurduğu kadrodan verim alamıyor. Van Persie ve Nani gibi yıldızlarla güçlenen Kanarya'da şu ana kadar aynı 11 üst üste iki maç oynamadı. Her mevkide kaliteli isimlerin bulunması Teknik Direktör Vitor Pereira'yı adeta çıkmazın içine soktu.

Pereira'nın yıldızı çok, ideal 11'i yok

Yaptığı transferlerle yaz dönemine damga vuran Fenerbahçe, bir türlü ideal tertibini oluşturamadı. Sportif Direktör Giuliano Terraneo'nun, “Biz her mevkide rekabet edebilecek bir kadro oluşturmanın peşindeyiz.” sözleri doğrultusunda hareket eden Kanarya'nın planları tutmadı. Nitekim geçen seneki oyuncu yapısının üzerine Sarı-Lacivertliler başta Van Persie ve Nani olmak üzere 10 ismi daha bünyesine katarak adeta kendi içerisinde iki farklı onbir oluşturdu. Ancak bu alternatifli yapı bir açıdan Teknik Direktör Vitor Pereira'yı zora soktu. Tecrübeli hoca, 2 ay geçmesine rağmen takımın iskeletini oturtamazken geride kalan 7 haftada aynı on bir iki maç üst üste oynamadı. Kendisi için antrenman performanslarının önemli olduğunun altını çizen 47 yaşındaki çalıştırıcının, gerek sakatlık gerekse de rotasyona giderek her hafta maç kadrosunda değişiklik yaptığı görülüyor.

Hemen her mevkide yıldız isimlerin olması Portekizliyi zorlayan bir başka etken. Geçen sezona damgasını vuran Ozan Tufan ve Volkan Şen, Kanarya'da yedek beklerken, Van Persie de Fernandao'nun arkasında şans bekliyor. Pereira'nın bu tavrı, Liverpool'un eski hocası Rafael Benitez'i hatırlatıyor. Şu an Real Madrid'in başında olan İspanyol hoca, o dönem İngiliz ekibinde yaptığı rotasyonlar nedeniyle eleştiriliyordu. Takımın yıldızları Steven Gerrard ve Fernando Torres'i dahi sık sık kesen Benitez, takımın istikrarını bozmakla suçlanmış ve gelen başarısız sonuçların ardından görevine son verilmişti.
Fener'in İlk 7 haftadaki kadrosu

1. Hafta

Fenerbahçe-Eskişehirspor: 2-0: Volkan Demirel-Şener Özbayraklı, Abdoulaye Ba, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım-Luis Nani, Raul Meireles, Josef de Souza, Diego Ribas-Moussa Sow, Jose Fernandao.

2. Hafta

Rizespor-Fenerbahçe: 1-1: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım - Luis Nani, Josef de Souza, Mehmet Topal, Diego Ribas - Jose Fernandao, Robin Van Persie.

3. Hafta

Fenerbahçe-Antalyaspor: 2-1: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım - Josef de Souza, Mehmet Topal, Diego Ribas - Robin van Persie, Jose Fernandao, Luis Nani.

4. Hafta

Kasımpaşa-Fenerbahçe: 0-1: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Michal Kadlec, Caner Erkin - Ozan Tufan, Josef de Souza, Raul Meireles - Robin van Persie, Jose Fernandao, Luis Nani.

5. Hafta

Fenerbahçe-Bursaspor: 2-1: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı, Bruno Alves, Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım - Ozan Tufan, Mehmet Topal, Raul Meireles - Lazar Markovic, Luis Nani, Jose Fernandao.

6. Hafta

Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-2: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin - Ozan Tufan, Mehmet Topal, Raul Meireles - Lazar Markovic, Luis Nani, Jose Fernandao.

7. Hafta

Fenerbahçe-Akhisar Belediye: 2-2: Volkan Demirel - Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin - Mehmet Topal, Raul Meireles - Alper Potuk, Diego Ribas, Luis Nani - Jose Fernandao.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ