MENÜ

Penaltı ve kırmızı kart!

Hakem yazarımız Serdar Tatlı, Galatasaray-Eskişehirspor maçının hakemi Cüneyt Çakır'ı değerlendirdi.

Penaltı ve kırmızı kart!

Cüneyt Çakır’ın genel yönetimine baktığımızda ilk iki yarıda farklı bir hakem performansı sergilediğini gördük. Karşılaşmanın 8. dakikasında Chedjou topu bilerek elle oynadı. Her ne kadar hakemlere verilen talimatta direkt kaleye atılan şutlarda bu tip pozisyonlardaki oyuncuların ihlallerine kart gösterin, bunun haricinde göstermeyin denilmiş olsa dahi bu atak tamamiyle Eskişehir adına umut vaad ediyordu. Ve top direkt Bienvenu’ye geldiği için Cüneyt Çakır’ın, serbest vuruş kararı ile birlikte Chedjou’ya sarı kart göstermesi gerekirdi. Eğer, Chedjou bu pozisyonda sarı kartı görmüş olsa 8. dakikada Bienvenu’ye topsuz alanda yapmış olduğu hareket karşısında görmüş olduğu kart, ikinci sarıdan, kırmızıya neden olacaktı.

Yine 17. dakikada bana göre çok önemli bir pozisyon tekrar yaşandı. Burak, kaleci Boffin’den topu kurtardığı an, Boffin avuç içiyle Burak’ın yere düşmesine neden oluyor. Pozisyon bana göre net penaltı ve bariz gol şansını önlemeden Boffin’e de kırmızı kart gerekirdi.

58. dakikada Boffin, Sabri’nin şutunu çeldikten sonra Burak’a bir teması var ancak ‘devam’ kararı doğru, pozisyon penaltı değil. Yalnız 78. dakikada Melo’nun kendini abartılı şekilde yere bıraktığı pozisyonda Aytaç’a çok gereksiz bir sarı kart gösterildi. Böyle sarı kart olmaz. Sonuçta, Dünya Kupası’na ekibiyle beraber hazırlık maçları yönetiyor gibi düşünülse bile kendini bu önemli turnuvaya hazırlama sürecinde söz konusu maçlar onun adına çok önemli sayılmalı. Dolayısıyla, bu maçlardaki dikkati, konsantrasyonu ve heyecanı hep üst düzeyde tutmalı.

CÜNEYT ÇAKIR İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ