MENÜ

Pazartesi İstanbul okullar tatil mi? Yarın okullar tatil olacak mı?

Pazartesi İstanbul okullar tatil mi? Okullar tatil olacak mı?, Yarın okullar tatil mi sorularına resmi kanallardan cevap arayan öğrenciler, internet üzerinden araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. İstanbul Valiliği tarafından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler çerçevesinde değerlendirilen kar tatili, ulaşımın durumu ele alınarak belirleniyor. Peki, bu çerçevede İstanbul'da okullar tatil olacak mı? İşte, İstanbul Valiliği ve Vali Ali Yerlikaya'nın paylaşımlarını yakından takip eden öğrenciler için bazı detaylar

Pazartesi İstanbul okullar tatil mi? Yarın okullar tatil olacak mı?

Yurt genelinde yoğun kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ederken haftanın son gününde yeni haftada okul var mı yok mu sorusuna yanıt aranıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunurken zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan binlerce öğrenci; "Yarın İstanbul'da okullar tatil mi edildi? 14 Mart Pazartesi Okul var mı, yok mu? 14 Mart'ta okullar tatil mi?" gibi pek çok soruya yanıt arıyor. İşte İstanbul Valiliği kar tatili açıklaması son bilgiler.

Haberin Devamı

YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul Valiliği 14 Mart Pazartesi günü için henüz bir tatil kararı açıklanması bulunmadı. Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği pazar akşamına kadar valilik tarafından yapılacak açıklamayla belli olacak. Ancak bu kararda pazartesi günü yaşanacak hava durumu etkili olacak. Pazartesi günü İstanbul'da hava durumunun şu şekilde olması bekleniyor;

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Balıkesir, Bursa ve Yalova çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İstanbul'da kar yağışının Pazar günü saat 15.00'e kadar devam etmesi bekleniyor. Pazartesi günü ise yağışın bir süre daha gerçekleşeceği öngörülüyor.

Haberin Devamı

EN SON AÇIKLANAN KAR TATİLİ KARARI ŞU ŞEKİLDEYDİ;

İstanbul Valiliği okulların durumu ile ilgili yaptığı açıklamada; "10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren, ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, Kuran kursları, çeşitli kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları de özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine karar verilmiştir." ifadelerini kullanmıştı. İstanbul Valiliği tarafından okulların tatili olup olmaması hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı yapılması halinde haberimiz güncellenecektir.

METEOROLOJİ'DEN İSTANBUL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı hava durumu tahmin raporuna göre; İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı etkisini gösterecek. Sıcaklık sıfırın altında seyredecek. Kar yağışı ise salı gününden itibaren yerini yağışlı havalara bırakacak.

YURTTA KAR YAĞIŞLARI NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahminine göre yurtta kar yağışları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Karadeniz (Zonguldak Bolu ve Düzce dışında), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile İstanbul, Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ve Kuzey Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAZ