MENÜ

Pazarspor - Eyüpspor maçında sahalarda ender görülen bir pozisyon yaşandı!

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup karşılaşmasında Pazarspor evinde Eyüpspor'u ağırladı. 3-3 sona eren karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise sahalarda görmeye alışkın olmadığımız bir pozisyon yaşandı. Sahada olan ikinci top ve verilen penaltı kararı sonrası Eyüpspor'lu oyuncular hakeme yoğun itirazlarda bulunsa da hakem kararını değiştirmedi. Sahalarda ender görülen bu pozisyonu hakem yorumcumuz Deniz Çoban yorumladı. İşte Pazarspor - Eyüpspor maçında yaşananlar ve Deniz Çoban'ın yorumu...

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'ta oynanan Pazarspor - Eyüpspor maçında sahalarda ender görülen olay silsilesi yaşandı. Gazetemiz yazarı ve hakem yorumcumuz Deniz Çoban bu pozisyonu sizler için yorumladı.

Haberin Devamı

Ne olmuştu?

Ev sahibi Pazarspor, uzatma dakikalarında köşe vuruşu kazandı. Bu sırada kaleci Emrullah Şalk köşe bayrağına yakın noktadan dışarı giden topu eline aldı. Pazarsporlu futbolcu ise topu hemen oyuna sokmak istedi ve top toplayıcıdan gelen topu köşe noktasına vurdu. Kornerin kullanıldığı sırada Eyüpspor kalecisi Emrullah Şalk, elindeki topu ceza sahasına doğru yolladı.

Pazarsporlu futbolcular, maçın hakemi Ali Yılmaz'a itirazlarda bulundular. Daha sonra yardımcısının yanına giden orta hakem, penaltı noktasını gösterdi. Bu sefer de Eyüpsporlu futbolcular maçın hakemine uzun süre itiraz ettiler.

Deniz Çoban'a göre:

"Burada iki husus var. Teknik olarak; hakem korner vuruşuna izin vermişse, sahadaki topun oyunu etkilemediğini düşündüyse ve top korner ile oyuna girmişse; kalecinin elinde tuttuğu cismi alana fırlatması penaltıyı gerektiriyor. Penaltı kararına yanlış demek mümkün değil fakat işin bir de yorum kısmı var. Oyun kuralları, UEFA hakem kurulunun yorumuna göre oyun alanındaki top futbolcuların dikkatini çekiyorsa, futbolcuların bulunduğu bölgedeyse ve oyuna etkisi varsa hakem oyunun başlamasını engellemeli, o topu oyun alanı dışına çıkardıktan sonra vuruşun yapılmasına izin vermelidir. Hakem bütün oyuncuları etkileyen topu oyun dışına atılmasını bekleyip, daha sonra korner vuruşuna izin vermeliydi. Doğru olan buydu."

YORUM YAZ