MENÜ

Pazara doğru

Kâbus gibi geçen Bucaspor maçını 3-1'den çevirmeleri, Sarı-Lacivertli futbolcuların özgüvenlerini arttırmış. Bir daha böyle bir olay yaşamamak için hepsi temkinli. En dikkat çeken nokta ise Daniel Güiza'nın hırsı ve çalışkanlığı.

Pazara doğru

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediye ile pazar günü oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına, bir günlük iznin ardından, dün sabah yaptığı antrenmanla başladı. Antrenmanın en dikkat çeken yönü, Sarı-Lacivertliler’in, birkaç hafta önceki stresi üzerlerinden atmış bir görüntü sergilemesiydi. Oysa Bucaspor maçından sonra bunun tam tersi bekleniyordu. Anlaşılan kâbus gibi geçen Bucaspor maçını 3-1’den çevirip, galibiyete ulaşmaları futbolcuların özgüvenlerini artırmış. Bir başka önemli nokta da, geçen sezon son haftada yitirdikleri şampiyonluk şokunu bu sene yaşamamak için temkinli davranmaları.

Haberin Devamı

Güiza-Semih farklı takımlarda

Hepsi çok istekli ve arzulu bir şekilde çalışıyor. Antrenmana, sağ dizinde kemik ödemi ve yan bağlarında zorlama bulunan Niang ile sağ üst adalesinde sorun olan Dia katılmadı. Dia’nın üst ön adalesindeki ödemin altında kan topladığı, sağlık ekibinin bu kanı şırıngalarla çekip, ağrılarını sonlandırmaya çalıştığı açıklandı. Sağ kasık bölgesinde sertleşme olan Özer Hurmacı ise takımdan ayrı olarak sahada ve salonda çalışmalar gerçekleştirdi. Aşil tendonunda ağrı olan Bilica ise tesislerde çalıştı. Antrenmana gelince; teknik direktör Aykut Kocaman, çalışmanın son bölümündeki çift kale maçta Semih Şentürk ile Daniel Güiza’ya farklı takımlarda görev verdi.

Okçu’yu hırs bastı

Haberin Devamı

Bucaspor maçında oyuna girdikten 40 saniye sonra nefis bir gole imza atarak, Fenerbahçe’yi öne geçiren Güiza’nın moralinin üst seviyede olması dikkat çekti. Hırslı bir görüntü sergileyen İspanyol yıldız, çift kaledeki performansıyla, Kocaman’ın gözüne girmeyi başardı. Genç hocanın, takımlardan birinde sol kanadı Santos ve Stoch’tan oluşturması dikkat çekti. Slovak oyuncu da hırslı ve mücadeleci oyunuyla, “hazırım” mesajı verdi.

Santos idmanda da durmuyor

Görünen o ki, Kocaman, Belediye maçında Caner’i kulübeye çekip, Stoch’u ilk 11’de oynatmaya hazırlanıyor. Santos’un Gaziantep ve Buca maçlarında attığı gollerin benzerini kaydetmesi, günün dikkat çeken bir başka özelliğiydi. Dünkü antrenmanın özeti, Sarı-Lacivertliler’in Buca maçından büyük ders çıkardıkları ve şampiyonluk yarışında kazaya uğramamak için çok dikkatli olduklarıydı.

Yusuf Dursun

YORUM YAZ