MENÜ

Patrick van Aanholt kimdir, nereli? Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Sol bek arayışlarını sürdüren Galatasaray, bonservisi elinde olan Patrick Van Aanholt'u transfer etti. Son olarak Crystal Palace forması giyen tecrübeli oyuncu, Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak. Bu son dakika gelişmesinin ardından Sarı Kırmızılı ekip taraftarları, van Aanholt'un kariyerini araştırmaya başladı. Patrick van Aanholt kimdir, nereli? Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Patrick van Aanholt kimdir, nereli? Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Uzun süredir sol bek arayışında olan Galatasaray, Patrick Van Aanholt'la anlaşmaya vardı. Sarı Kırmızılı ekip, Hollandalı oyuncuyla 3 yıllık anlaşmaya vardı. Son olarak Crystal Palace forması giyen tecrübeli oyuncunun Galatasaray'dan sezonluk 1.7 milyon Euro kazanacağı gelen haberler arasında. Heyecanla transfer bekleyen Galatasaray taraftarı, bu son dakika gelişmelerinin ardından Hollandalı oyuncunun kariyerini araştırmaya başladı. Patrick van Aanholt kimdir, nereli? Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? sorularının yanıtları haberimizde.

Haberin Devamı

Patrick van Aanholt kimdir, nereli, kaç yaşında?

29 Ağustos 1990 yılında Hollanda'nın güneyinde buluna s-Hertogenbosch'ta dünyaya gelen Patrick van Aanholt, Den Bosch ve PSV altyapılarında forma giydikten sonra 2007 yılında futbolcu fabrikası Chelsea'ye 300 bin euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Patrick van Aanholt kimdir, nereli Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı

Büyük umutlarla imza attığı Chelsea'de A takım kadrosunda forma şansı bulamayan Curaçao asıllı sol bek oyuncusu, sırasıyla Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic ve Vitesse Arnhem'a kiralandı.

Maviler, 2007 yılında transfer ettiği van Aanholt'u 2014 yılında 1.9 milyon euro bonservis bedeliyle Sunderland'e gönderdi. Kiralık gittiği her takımda değişilmez isim olan başarılı oyuncu, Sunderland formasıyla yeniden doğdu.

Haberin Devamı

Patrick van Aanholt kimdir, nereli Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı

Geçirdiği 2.5 sezonda 95 maça çıkan Hollandalı, 2016/2017 sezonunun devre arasında 10.5 milyon euro karşılığında Crystal Palace'ın yolunu tuttu.

2017 yılında Crystal Palace'a transfer olan Patrick van Aanholt, İngiliz ekibiyle 132 resmi maça çıktı ve 14 gol, 4 asistle skora katkı yaptı.

30 yaşındaki sol bek bu sezon Crystal Palace formasıyla 18 maçta sahaya çıkarken bir kez asist yapma başarısı gösterdi. Tecrübeli oyuncu FA Cup'ta da bir kez görev yaptı. Deneyimli sol bek Premier Lig kariyerinde 209 maçta 21 gol attı, 15 asist yapma başarısı gösterdi.

Patrick van Aanholt kimdir, nereli Patrick van Aanholt kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı

Güncel piyasa değeri 7 milyon euro olan 1.76 boyundaki sol bek, Hollanda A Milli Takım formasını da 19 kez terletti.

YORUM YAZ